Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Helytelenül járt el a gyerekor...

Helytelenül járt el a gyerekorvos?

Figyelt kérdés
Vasárnap estére eléggé belázasodott a lányom (39,2-39,5). Másnap reggel orvos, aki megállapította, hogy streptococcus fertőzés. Írt antibiotikumot, és visszarendelt csütörtökre. Akkor megállapította, hogy skarlát szerű tünetei vannak (lázrózsás arc, málnanyelv, foltok a tenyéren), mondta, hogy keddig ne menjünk sehova, szigorúan csak otthon lehetünk. Ma szép idő volt, ezért felhívtam az orvost, hogy kimehetünk-e az udvarra. Helyettes doki volt, elmondtam a dolgokat, mire megkérdezte, hogy vettek-e le kenetet tenyésztésre? Mondtam, hogy azt nem. Kellett volna? Ilyen esetben ez fontos? Ha skarlát, azt nem kellene jelenteni valahol?
2014. nov. 14. 20:08
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem hinném, hogy helytelenül járt el, de mondjuk a streptot nem tudom honnan állapította meg, de biztos nem most kezdte a pályát.

Nem kell jelentenie a skarlátot. Udvarra szerintem kiviheted a gyereket, csak, ha lehet játszóra és emberek közé ne, mert most még nagyon fertőz. Jobbulást nektek!

2014. nov. 14. 20:22
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi.

Igazából egy percig sem kételkedtem a diagnózisban, szerintem sok ilyet látott már. Csak a másik doki kicsit elbizonytalanított, hogy kellett volna kenetet venni.

2014. nov. 14. 20:25
 3/7 anonim ***** válasza:
Ezek tipikus skarlat tunetek.De ha ezek a tunetek nincsenek,akkor van szukseg tenyesztesre.A fiam 4x volt mar skarlatos. De mindig mas tunet volt. Volt hogy csak kohogott,de a teszt kimutatta. Egyszer volt pottyos,egyszer volt lazas..stb. De nyugodtan kiviheted es a dokink szerint az antibiotikum szedesenek 3. napjatol nem fertoz.
2014. nov. 14. 20:30
 4/7 anonim ***** válasza:
56%
Az orvos is ember. Egyik ezt, másik a másik szempontot tartja elsődlegesnek. Az első orvos a tünetek alapján állította fel az általa feltételezett diagnózist és úgy vélte, hogy azonnal antibiotikum kell. A kenet vételt feleslegesnek tartotta, hiszen akármit állapítanak meg 1-3 nap alatt, a gyereknek akkor is azonnali antibiotikum adása indokolt,a kenet eredménye legfeljebb alátámasztotta volna a diagnózis helyességét. A második orvos kissé tudományoskodóan állt hozzá, de ő sem mondta, hogy felesleges volt az antibiotikum, legfeljebb ő szereti körülbástyázni magát mások véleményének kikérésével.
2014. nov. 14. 20:34
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. :)
2014. nov. 14. 20:47
 6/7 anonim ***** válasza:
Lànyomnak is streptococcus fertôzèse van 10 napos antibiotikum kùràt ìrt ki neki az orvos. Vett kenetet ès helyben gyorsteszttel àllapìtotta meg , hogy streptococcus. (külföld).
2014. nov. 14. 21:34
 7/7 A kérdező kommentje:
Jaj, hát itt Magyarországon nem hiszem, hogy csak úgy előkapja a gyorstesztet a fiókból. :D
2014. nov. 15. 07:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!