Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Lassan egy hete nem kakilt a...

Lassan egy hete nem kakilt a lányomnak hogy tudok segíteni?

Figyelt kérdés
Múlt pénteken kakilt utoljára, vasárnap óta kap laevolacot és gasztroenterológus által kiírt székletlazítót, kell neki kakilni, mert látszik, mégis visszatarja. Nem tudok rá semmivel sem hatni. Félek, hogy kórház lesz belőle. Valaki járt már így? 4 éves. (manapság többször si előfordul ez, de nem ilyen sokáig)Légyszi ne írjatok olyat, hogy lekvár meg mittomén, sajnos semmi ilyen nem használ.
2014. nov. 5. 21:30
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Kedves 7-es. A beöntés miatt bent kell aludni, vagy megicsinálják és jöhetünk haza?
2014. nov. 5. 22:44
 12/19 anonim ***** válasza:

Megcsinálják, ott kell kakilnia wc-be vagy bilibe, ha van nekik, megnézik az eredményt, és lehet hazamenni.

Az olivaolaj nekünk se azonnal hatott, napok kellettek, mire beállt egy rendszer. Az csak arra jó, hogy nem engedi bekeményedni a kakit, és kellően lágy legyen, ne járjon fájdalommal a kakilás.

2014. nov. 5. 22:52
 13/19 anonim ***** válasza:
Ja, az én lányom se jakilt addig wc-be, csak pelusba. Na, ott megtanulta. Bili nem volt a kórházban, szűkitőt is alig tudtak előkotorni. A pelust nem engedték neki.
2014. nov. 5. 22:55
 14/19 anonim ***** válasza:
Nálunk első perctől ahogyan megszületett kakilási problémánk volt én is kipróbáltam mindent de nem vált be semmi grasztro orvosnál is voltunk minden rendbe volt a gyógyszertárba vettem beöntőkészüléket és a nagymama segítségével megcsináltuk a beöntést ekkor volt 3 éves kétszer beöntöttük utána már szépen kakált magától nekem is visszatartotta mert már félt a kakálástól azóta rájött hogy ha megszabadul tőle nem fog fájni minden nap kakál.
2014. nov. 6. 05:56
 15/19 anonim ***** válasza:
mindenkeppen vidd dokihoz vagy korhazba.
2014. nov. 6. 09:56
 16/19 anonim ***** válasza:
Azért én biztos kipróbálnék egy glicerines kúpot mielőtt kórházba vinném.
2014. nov. 6. 10:41
 17/19 A kérdező kommentje:

Kb egy órával ezelőtt kapott egy glicerines kúpot, ettől kb fél órája végre kakált egy közepes, kemény gombócot:-)

Nagy a boldogság. REmélem ma még pár adag kaka kijön.

Köszönöm szépen a segítégeteket.

2014. nov. 6. 14:15
 18/19 anonim ***** válasza:
szia, nem tudom megoldódott-e a problémátok?! Én is ilyen voltam 2-3 évesen, visszatartottam a kakit és bekeményedett, kirepedt a végbelem :( Magán orvoshoz vittek szüleim, aztán megoldódott a problémám. Ez lehet pszichés eredetű is egyébként. Csak kérdezem, nem erőltettétek neki a nagydolgot a wc-be? Rácsuktátok az ajtót és bezártátok oda? Kellemetlen emlék neki a wc-re járás? Gondold át ezeket. Kislányom most 2 napig nem kakilt, ez nagy szó mert naponta van mikor 5X!! kakil. Adtam neki rostos levet aztán kakilt, ma pedig estpumisan is adtam neki, szintén kakilt. Néha előfordul hogy bogyózik, akkor mindig több folyadékot erőltetek neki. Adj neki rostos leveket, lekváros palacsintát, teljes kiőrlésű akármiket. majd lesz széklete, hidd el, csak nem szabad ekkora feneket keríteni neki.
2014. nov. 10. 20:05
 19/19 veronika lány válasza:
Próbálkozz hashajtókkal és olyan ételekkel!( pl.:aszalt szílva)
2014. nov. 17. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!