Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan kezdjem a 8hós lányomna...

Edus83 kérdése:

Hogyan kezdjem a 8hós lányomnak darabos ételt adni? 2foga van, de mindenki mondja lassan kezdjem el, de félek.

Figyelt kérdés
2010. szept. 27. 09:07
 1/8 anonim ***** válasza:
82%
Én bulátával, kölesgolyóval, natúr kukival, babakeksszel kezdtem. Aztán ő kikapott a kezemből egy darab kenyeret, és fog nélkül elkezdte csócsálni. Utána már nem is turmixoltam neki, csak villával törtem össze a kajáit. Szerintem így a legjobb kezdeni, nem rögtön a főtt étel darabosításával.
2010. szept. 27. 09:10
 2/8 anonim ***** válasza:
81%
Ne felj, nem lesz semmi gond. Ugyesek ezek a babak. En 7 honaposan kezdtem eloszor. Nagyon puhara megfoztem a zoldseget: repa, feherrepa, karfiol rozsa (ebbol csak kicsit mert puffaszt). Felvagtam kisebb darabokra es letettem ele a talcara. Szepen felvette a szajaba tette es ragta (pedig nincs foga, gondolom az inyevel). Az etelt mar nem puresitem neki, csak villaval osszetorom. En kiflit is adtam neki azt szopogatta ragcsalta a veget. Mikor lattam, hogy a puha dolgok mennek akkor adtam neki 7,5 honaposan alma cikket meg kortet. Ezeket fogja, forgatja es ragcsalja. Ha kohogni is kezd ne pankikolj, ne ijedj meg elofordul. En puhara fott zoldsegekkel es kiflivel kezdtem.
2010. szept. 27. 09:12
 3/8 anonim ***** válasza:
67%

Én úgy kezdetm (Nálad kicsit hamarabb), hogy a főzelékéből kivettem néhány kocka krumplit, a többit össezpürésítettem, azokat csak villával összetörtem.. Aztán egyre többet, s később a répát is csak törtem... Nekünk a kölesgolyót csak a napokban kezdte rágcsálni a kilsnyom (8,5 hónapos), ódzkodott attól a nagy darbtól, még ha félbe vágtam is. Kenyeret, zsömlét, babakekszet imád rágcsálni...

Szerintem kezdd el, előttem van rossz példa, én nem hagyom a pürésítést sokáig. Ja, a kisányomnak is még csak 2 (ráadásul kibújófélben lévő) foga van.

Sok sikert és nyugi. MItől félsz? :-)

2010. szept. 27. 09:15
 4/8 anonim ***** válasza:
Az én babám is 8 hós. Nincs még egy foga sem, de pár hete elkezdtük azt, hogy amikor én eszem almát, banánt, barackot, akkor ő is kap egy kicsit belőle (pár millis darabokat)Nagyon ügyesen szétnyomja az ínyével. Utána kis kenyérdarabokat belemártottam neki a hússzaftomba, azt nagyon szerette, csak úgy cuppogott. Szokott kapni bulátát, kölesgolyót nem merek, mert bekapja egyben (most már a bulátát is:( mondjuk), de elkezdtem kicsit kevésbé összeturmixolni a kajcsiját (csak darabolóval, nem merülő mixerrel)+ vettem neki 8 hós kortól adható bébikaját, ami már darabos. Ezt pont ma akarom adni neki, csak az a baj vele, hogy nagyon nagy adag, ő meg még csak 150 millit eszik mindenből.
2010. szept. 27. 09:19
 5/8 anonim ***** válasza:
53%

Az orvosok szerint máűr 6 gósan ellehet kezdeni a darabos ételek adását,akkor is ha még nincs foga.

Nem kell félnek,nyugodtan adj neki darabos ételeket. Kiflit,kekszet,vagy főtt ételt. A babák ügyesek,nem kell őket félteni.

2010. szept. 27. 09:21
 6/8 anonim ***** válasza:
Megmagyarázná nekem valaki a lepontozásokat? Ne csak pontozgasson az illető, hanem írjon is valami okosat!!! Kíváncsi vagyok, mi a gondja!
2010. szept. 27. 09:22
 7/8 anonim ***** válasza:
Még egy jó tanács!! (Férjem mentős) Ha a baba félrenyel nagyon, akkor nem szabad rázni, fejre fordítani stb., először meg kell ütögetni a hátát egy kicsit erőteljesebben, ha nem oldódik meg a dolog, akkor hasra kell fektetni az alkarodon és úgy ütögetni erőteljesen a hátát. Én már csináltam vele egy próbát játékból, ha véletlen szükség lesz rá, ne akkor szerencsétlenkedjek. DE nem lesz, bízz magadban és a főleg a babádban. Tényleg nagyon ügyesek!!:))
2010. szept. 27. 09:25
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm,utolsónak különösen:))
2010. szept. 28. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!