Most akkor tenyleg tejfeherje erzekeny?
Bukások miatt leállítottak a szoptatásról? Hű.
Fiam is rengeteget bukott, aztán kiütéses lett, ekkor lett gyanús, mondták, hogy 2-3 hétre hagyjam el az összes tejterméket az étrendemből, lássuk meg, elmúlik-e. Elmúlt a kiütés. Utána visszavezettem óvatosan a tejtermékeket, kis mennyiségben nem okoztak gondot. A tej, tejföl, tejszín három napon belül véres székletet eredményezett (mármint amit én ettem). Így ezeket továbbra is kiiktattam. Így tünetmentes volt. Pár hónappal a "normális" után be tudtam vezetni az ő étrendjébe is a tejtermékeket. Most kezdett tejitalokat inni, meg sok joghurtot eszik, elég lágy lett a széklete az utóbbi időben, lehet, hogy a tej miatt, egyelőre várok, hátha csak oltás vagy fogzás okozza.
Én úgy tudom, nem az anyatej fehérjetartalma allergizál (ill. az csak extrém ritka esetben), hanem az anya által elfogyasztott tehén/kecsketej fehérjeállománya, ami szintén bekerül a tejbe. Diétát próbáltatok? Hátha csak ennyi.
Refluxra vizsgálták?
Erre nincs vizsgálat. Nekünk sem csináltak semmit, csak előírták a tejmentes étrendet, amitől javulást vártak Mivel elmúlt a fiam véres széklete, beigazolódott. Ezért 18 hós koráig tartani kellett a tejmentes étrendet. Mostanra kinőtte hál'isten. Most 19 hós.
2. Voltam.
Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy egyéves kor után tudják vizsgálni, előtte nem, úgyhogy ha visszajönne a probléma, akkor tovább küld. Sajnos pár héten belül lehet, hogy aktuális lesz, de most legalább véres széklete nincs, csak enyhe hasmenés.
Megdöbbent, hogy a tejmentes étrend fel sem vetődött, egyből a tápszert nyomták. Sajnálom.
keress meg egy szoptatási tanácsadót a la leche liga oldaláról, még nem késő visszatérni a kizárólagos szoptatáshoz.
a bukás lehet reflux miatt is, vagy csak mohó, vagy csak ilyen.
a lefejt mennyiség nem egyezik meg a kiszopizható mennyiséggel, biztosan van tejed, tedd mellre a kicsit, 3 napig fel se kelljetek az ágyból, le se vedd magadról, had hozza vissza a termelést a szükséges szintre!
tápszert ne adj neki, ráér még kemikáliákat enni ez a kis emberke :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!