Rota elleni védőoltást beadattátok? Aki nem, az miért nem?
Figyelt kérdés
2014. okt. 22. 14:54
11/20 anonim válasza:
Nem, mindkét gyerekem nagyon bukós volt (12-14 hónapos korukig) étkezések után 10-15 alkalommal jött vissza a kaja akkoriban, amikor a rota elleni oltás szóba került. Eszembe se volt ennyi pénzt kihányatni vele. Ráadásul a doki azt mondta, hogy nem érdemes, rengeteg egyéb fosós-hányós virus van, amivel ugyanúgy kórházba kerülhet. Tavaly az ovi nagycsoportja kiürült, a gyerekek jó része benn feküdt a kórházban, nem rota volt, egy másik...
12/20 anonim válasza:
nem.Dokinénik szerint nem jó, mivel a Rotának 22 törzse van, az oltás meg csak 2 ellen véd, így semmi értelme. A másik, meg hogy iszonyatosan drága.
13/20 anonim válasza:
utolsó vagyok. meg még nagyon sok fajta hányás-hasmenés van, amivel kórházba kerülhetnek-
15/20 anonim válasza:
Én külföldön élek, nálunk kötelező. Elég nagy baba gyerek társaságba mozgunk és senkitől nem hallottuk, hogy rota vírusos lett volna a gyereke...Ha nem lett volna kötelező akkor is beadattam volna!!!
16/20 anonim válasza:
Nem adattuk be, mert az orvosunk elmondta, miket lehet választani és mik azok ebből, amit szerinte fontos és hasznos nagyon. A rotára azt hiszem azt mondta, hogy elég drága és sok fajtája van, de az oltás csak egy két ellen véd, persze be lehet adni ettől, viszont ő az agyhártyagyulladás ellenit nagyon javasolja, majd gondoljuk át. Szóval maradt az agyhártyagyulladás elleni és a rotát nem kapta meg végül.
17/20 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. :)
2014. okt. 24. 14:22
18/20 anonim válasza:
A fenti válaszok helyesek abban, hogy az oltás nem véd az összes rotavírustörzs és szerotípus ellen. Az viszont nagyon nem mindegy, hogy mik az arányok: hogy egy törzs/szerotípus ellen véd a tízből vagy kilencvenkilenc ellen a százból.
A lényeg: a rota elleni védőoltás 85-87%-ban véd az összes rotavíros okozta megbetegedés ellen, tehát 85-87%-kal kisebb lesz a gyereknek az esélye a megfertőzőbésre. Ez nem 0 esély, de szerintem azért elég jó hatásfok.
Az oltással tényleg az igazából a baj, hogy drága.
19/20 anonim válasza:
Szerintem is csak kifogás, hogy nem véd. Egyedül azokról hiszem el, hogy nem ez volt a fő ok, aki tényleg oltásellenes és a kötelező oltásokra is fúj, mert az tényleg teljesen ostoba.
20/20 anonim válasza:
Nem adattuk be, a gyerekorvos szerint nem olyan fontos, drága is, a nem kötelezők közül csak agyhártyagyulladás ellenieket kapta, azért az kockázatosabb betegség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!