Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Fülgyulladást lehet kapni...

Fülgyulladást lehet kapni fültisztítás miatt?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy a fültisztító sérti a fület vagy ilyesmi.

2014. okt. 9. 14:37
 1/4 anonim ***** válasza:
Azt nem tudom,hogy okozhat-e ez gyulladást.De egyáltalán nem szabadna belenyúlni fültisztítőval.Ismerősöm is állandóan így tisztította a lánya fülét,és a sok cuccot csak lejebb nyomta,ami majdnem nagy gondot okozott a hallásával.
2014. okt. 9. 14:53
 2/4 A kérdező kommentje:
Értem. Azért érdekel, mert az orvos szerint sérülés okozta a fülben. Többet nem tudok, mert nem az én gyerekem és nem én beszéltem a dokival. Csak érdekel a dolog.
2014. okt. 9. 15:08
 3/4 A kérdező kommentje:
Mi más sérthette meg? Gondolom csak a fültisztító. Arról letiltotta a doki.
2014. okt. 9. 15:09
 4/4 anonim ***** válasza:

a heim pál fül-orr-gégész doktornője szerint TILOS a fülbe pucolóval kotorászni. a FÜL ÖNTISZTULÓ, csak a külső fülrészt szabad pucolgatni, esetleg kendővel (popsitörlő) az ujjunk végével szabad finoman belekanyarintani a lukba.

a fülzsírt visszatunkoljuk a pálcikával, akkor eldugul, dobhártya sérülést okoz.

sok olyan dolgot találtak ki a XX.században, ami jószándékú dolognak indult, de ártottunk vele... ilyen a fültisztító pálcikás fültisztítás, vagy éppen a fölös antibiotikum szedés, a jód rákenése a sebre, sebhintőpor, mell kötelező mosogatása boraxxal szoptatás előtt....

én a kisfiam fülét (17 hós) fürcsi közben az ujjammal mosom meg, kisujjal kicsit benyúlok, ennyi.

nekem vagy hatszor szúrták fel a fülem gyerekkoromban, és elég folyós is, viszket is, én ugyan használok fülpucolót, hétfőn voltam fül-orr-gégésznél (fülcsengés miatt) az orvos mondta, hogy teljesen egészséges a fülem, nincs dugó se benne, tehát nekem pl. nem árt, de szerintem ha lehet, a gyermekeinket már érdemes felvilágosultan kezelni :) nem kell fültisztitó pálcikázni belül, és kész :)

2014. okt. 10. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!