Fülgyulladást lehet kapni fültisztítás miatt?
a heim pál fül-orr-gégész doktornője szerint TILOS a fülbe pucolóval kotorászni. a FÜL ÖNTISZTULÓ, csak a külső fülrészt szabad pucolgatni, esetleg kendővel (popsitörlő) az ujjunk végével szabad finoman belekanyarintani a lukba.
a fülzsírt visszatunkoljuk a pálcikával, akkor eldugul, dobhártya sérülést okoz.
sok olyan dolgot találtak ki a XX.században, ami jószándékú dolognak indult, de ártottunk vele... ilyen a fültisztító pálcikás fültisztítás, vagy éppen a fölös antibiotikum szedés, a jód rákenése a sebre, sebhintőpor, mell kötelező mosogatása boraxxal szoptatás előtt....
én a kisfiam fülét (17 hós) fürcsi közben az ujjammal mosom meg, kisujjal kicsit benyúlok, ennyi.
nekem vagy hatszor szúrták fel a fülem gyerekkoromban, és elég folyós is, viszket is, én ugyan használok fülpucolót, hétfőn voltam fül-orr-gégésznél (fülcsengés miatt) az orvos mondta, hogy teljesen egészséges a fülem, nincs dugó se benne, tehát nekem pl. nem árt, de szerintem ha lehet, a gyermekeinket már érdemes felvilágosultan kezelni :) nem kell fültisztitó pálcikázni belül, és kész :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!