Mi lehet a baja? Lázas, semmit nem eszik meg csak kukit meg teat iszik, még a kedvenc kajáit sem.
az én babám anyatejes, már 15 hós, és hiába eszik már rendszeresen ezt azt, kajákat tízóraira, ebédre, uzsonnára (reggeli és vacsi cici) - ha beteg, elutasítja az etetést, és csak cicit fogad el... (amire még a tápszerlobbysta gyerekorvosunk is azt mondta, helyes, ha beteg, lehetőleg szoptassam, ne etessem, ez a jó)
hát az az igazság, hogy az emésztés energia, és ha a kis szervezete éppen a bacik/vírusok ellen küzd, inkább arra használja kevés kis erejét, és nem az emésztésre. (ezért jó az anyatej, mert az könnyen feldolgozható, félkész kaja, ugye)
szóval ha cicizik, akkor ne is aggódj, elég az (még a folyadékpótlásnak is a legkiválóbb, ráadásul tartalmaz a betegségre ellenanyagot, illetve vitaminokat, ásványi anyagokat, amire ilyenkor nagy szükség van)
ha tápis, vagy már nincs tejed, akkor esetleg - bár ehhez nem értek, de a dokit megkérdezheted, kaphat tápszert (korának megfelelőt)
a pufit (kukit) nálunk is mindig elfogadja a gyerek, még akkor is eszik belőle, ha dugig van :) ez olyan nasi. nem egy tápláló kaja, kukoricapehely, fölfújva. elolvad, lesz belőle egy fogtömésnyi ragacs, ez sem igazi kaja :)
ja, az őszibarackot az én kis betegem nagyon ette. mondjuk megadtam a módját, mert a gyerek az ágyikóban, betakarva kapta a mézédes kis barack-cafatokat a szájacskájába.
szóval lágy gyümölcsökkel (sárgadinnye, őszibarack, szőlő, szilva, szaftos körte - mag és héj nélkül) próbálkozhatsz, tuti abból fog enni.
nincs baj, sokan vannak így, ha betegek, nem esznek. folyadékra viszont nagyon oda kell figyelni ilyenkor! mindig kínálni kell vízzel, gyenge gyerekteával!
jobbulást nektek :)
nem fogad el semmilyen gyümölcsöt(most,amugy szereti)
voltunk dokinál azt mondja jön a zápfoga és emiatt van az egész,16foga van már
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!