11 hónap körüli babátoknak mi a kedvenc kajája? Adtok már neki a Ti ételetekből?
én már elég gyakran adtam az enyémből 11 hósan, ha mondjuk a kaja nem volt csípős, fűszeres, túl kemény, túl darabos.
(általában ha főztem, akkor a végén fűszereztem, és a fűszermentesből - értsd úgy, hogy erős, csípős fűszer, só, ízfokozó - elkülönítettem neki, de volt persze, hogy érdekelte az én kajám, hát adtam neki)
ekkor nyomtuk a húslevespép, pörköltpép, bármilyen főzelék, bármilyen leves dolgokat.
mivel 12 hónapos kortól szinte már bármit ehet (kivéve eper, málna, mogyoró, dió, mák, méz) ezért már ha elmúlt 11 hós, kezelheted úgy, mintha már egy éves lenne, adj neki mindent amit te is eszel (ugye a fűszerezést erős, csípős, ízfokozós... figyelembe véve)
ja darálni érdemes mindent - BOTMIXER az anyák barátja :)
húst csakis pépesítve, többi mehet törve (pl. borsót úgy tűnik nem darálva, hanem villával összenyomva jobban komálják a babák) :)
kedvenc kajája volt a reszeltsajt összedarált paradicsommal, a húsleves, a pörkölt, karalábéleves és persze a joghurt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!