Mi lehet ez? Halovány pöttyök, hőemelkedés, gyors lefolyású betegség a babámnál.
kedden rosszkedvű volt a gyerek, de semmi egyéb tünet. este hatkor egyszer csak bágyadt, bújós lett, mire hazaértünk a játszóból már 38-38,5 fokos hőemelkedése volt. gyorsan be is aludt. éjjel is így, kb. 38,5 volt (infrás hőmérőnél van difi, de viszonylag megbízható, én ezzel mérem) napközben is 38,5 volt, aludt egész 4-ig, két két órákat. aztán lementünk az udvarra játszani, ezek után meg már csak hőemelkedés 37,5-38 volt, és tisztára jókedvű, pörgős lett a gyerek.
a fürcsinél vettem észre a pöttyöket - amik haloványak, kicsik, a törzsön és a lábszáron alig észlelhetőek (még a lábfejen is van) esetleg a térd alatti zónában erősebbek (itt olyan, mintha kidörzsölte volna, de csak itt) alig lehet észrevenni...
nekem a skarlátra hasonlít, de annyira enyhe lefolyású, meg hát nem is tapinthatóak a pötyik a törzsön, lábszáron(mondom, alig vettem észre) egyedül a térde alatt száraz a bőr és dudoros kicsit, de az se vészes.
tapasztalt már valaki ilyet?
ui: holnap megyünk a doktornénihez, ugye ma ünnep lévén - meg hogy csak este láttam a pöttyöket - nem akartuk az ügyeletre cibálni a kicsit. csak kíváncsi vagyok, hátha ti tudjátok. köszi előre is :)
uii: anyatejes, szopizik egész nap, 15 hónapos kis vasgyúró, sosincs magas láza, csak 38,5 volt eddig is a "csúcs"
Esetleg háromnapos láz, csak hamarabb jöttek a kiütések az átlgnál, illetve a nagykönyvinél. Ha erről van szó, tényleg ártalmatlan.
Ha rákeresel erre a betegségre, akkor nagyon magas lázat írnak a legtöbb helyen, de ez nem feltétlenül van így, előfordul, hogy 39 fok alatt marad.
nem volt magas a láza, sőt, ez csak hőemi 38,5, már tegnap este csak 37,5 reggelre pedig kutya baja.
most olyan jól van, hogy nem is akar aludni, egész nap csintalankodik.
ja, pöttyök nem nagyon vannak, csak a lábszárán olyan ragyaszerűen kicsit rücskös, mintha ki lenne száradva.
ennyi.
azért megyünk a dokinénihez, de nincs semmi tünet, szóval nem tudom, az orvos mire fog rájönni :)
ez egy vírus, fertőző sajnos, már tudom is, mi kiktől kaptuk (még vasárnap, keddre már kijött) az a kisgyerek pöttyös nem lett, de 39 fokos láza volt, szintén egy napig.
nála nem nagyon voltak pöttyök.
nem kell szedni rá semmit, majd elmúlik. sok folyadék pihi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!