Kisfiús anyukák, letapadás gondok?
Ha 4 év alatt nem szűnt meg a letapadás, akkor nem gondolnám, hogy 2 hónap alatt majd csoda történik. Igen, jobb lett volna, ha már akkor túlesik rajta, mert ez magától szerintem 2 hónap alatt nem oldódik meg és akkor nem kellene még egy plusz alkalmat elmenni, mint így.
Minket a gyerekorvosunk a fiunk 2 éves korában küldött ezért urológiára, ott azt mondták, hogy 3 éves korig megszűnhet magától, utána már csak orvosi beavatkozásra, addig várjunk, vagyis még 1 évet kellett várnunk és ha nem jön rendbe magától, akkor megcsinálja a leválasztást. Sokat javult 1 év alatt, de nem szűnt meg teljesen a letapadás, szóval 2 hónap az meg nudli idő szerintem.:)
De hát ő az orvos...
ha nincs szűkület csak letapadás akkor kiskamasz korig is várni lehet. Szerintem ne nengedd hogy a doki igazgassa, fájdalmas élmény lehet egy életre a fiadnak!
Mosakodáskor húzza magának annyira hátra amennyire magától jön és szép lassan feloldódik. Valószínűleg 2 hónapnál több dő kell majd.
"ha nincs szűkület csak letapadás akkor kiskamasz korig is várni lehet. Szerintem ne nengedd hogy a doki igazgassa, fájdalmas élmény lehet egy életre a fiadnak! "
És ki mondta neked, hogy kiskamasz korig rendbe jön magától? Ugyanis nekem urológus szakorvos mondta, hogy max. 3 éves kor, utána már nem igazán jön rendbe magától.
És szerinted, ha nem jön rendbe, akkor mit fog az a szerencsétlen kiskamasz átélni??? Mert ugyanis ő emlékezni fog rá, egy életre benne lesz! Míg egy kisebb, 3-4 éves gyerek sokkal jobban elviseli, átvészeli és elfelejti. Örültem, hogy a fiamnak 3 éves korában megcsinálták, ugyanis a fiútestvéremnek várt anyukám kamasz koráig. Hát, a bátyám azt mondta, hogy soha senkinek azt a fájdalmat nem kívánja és egész életére elkíséri, míg a 4 éves fiam már nem is emlékszik rá!
Nekem most azt mondta az urológus, hogy mikor elkezdődik a reggeli merevedés, ez a letapadás valószínűleg megszűnik magától, de garancia nincs rá. Két dolgot tehetünk: vagy hozzányúlunk, vagy nem.
Na köszi! :-/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!