Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Védőoltás mellett, vagy elen?...

Isabel25 kérdése:

Védőoltás mellett, vagy elen? MIért?

Figyelt kérdés

16 hónapos a kisfiam, minden kötelezőt megkapott,sőt még egy olyat is, ami nem kötelező, csak az orvos erősen ajánlotta.

Ugyanakkor egyre több portálon és szülőktől is olvasok és hallok a védőoltásokat ellenző másik oldal véleményéről, tapasztalataiból. Pl.: a BCG oltást-amit ugye egyből születése után kap a gyermek- Amerikában és Európában is több éve betiltották. Már Szlovákiában sem adják be az újszülötteknek, mert olyan szarvasmarha baktériumot tartalmaz, ami legyengült immunrendszernél nagyban károsíthatja azt, sőt akár emberéletet is rövídíthet. MAgyarországon is van már olyan orvos aki nem adja be a gyereknek ezt(nyilván ezt nem verik nagydobra.)

Tény, hogy mi anyák laikusak vagyunk és elhisszük amit az orvosok, védőnők, gyógyszerészek mondanak, mert hát mégis csak életünk értelméről van szó, hogyan is mernénk felülbírálni a doktor álláspontját. De tudja valaki mi is van ezekben az oltóanyagokban? Hány napig figyelték a tesztalanyokat mellékhatások kiszűrése miatt? Nem.. Senki nem tud semmit... HA mégis akad valaki, írjon..

2014. júl. 12. 21:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
77%
csakis oltáspárti vagyok mind 3 gyerekem kötelezön felül a nem kötelezökböl is kapott néhányat.
2014. júl. 13. 07:39
 12/14 anonim ***** válasza:
Egyértelműen mellette. Nézd meg, 100 év alatt több, mint 30 évet nőtt a várható élettartam, az 1800-as évek végén a gyerekek 50 százaléka meghalt 5 éves kor előtt. Mint mindennek, az oltasoknak is lehetnek mellekhatasai sajnos, és ez néhány gyereket érint, de amíg többet ment meg mint kárt okoz...
2014. júl. 13. 09:00
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a sok választ! Most némiképp megnyugodtam, nem vagyok oltás ellenes egyáltalán, csak olyan hatalmas meggyőződéssel tud beszélni a másik oldal, hogy tényleg elültetik az ember fülében a bogarat. Közben utána olvastam és a tbc- vel fertőzöttek száma hazánkban volt a legmagasabb így magyar kórnak is hívták. Ezért is oltanak még vele itthon. Még egyszer köszi anyák! :)
2014. júl. 13. 09:23
 14/14 anonim ***** válasza:

Ne hallgass senki másra, csak az ösztöneidben bízzál!

Én csak a gyerekorvosunk véleményét vagyok hajlandó kikérni, mert Ő ismeri a gyerekeimet a betegségeikkel együtt.

2014. júl. 13. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!