1 bárányhimlő elleni oltás mellett elkaptátok a betegséget?

A bárányhimlő elleni oltás abban segít, hogy a vírust a gyerkőc kevesebb mellékhatással küzdje le.
Pl. ne legyen napokig 40 fokos láza, 2000 pötty rajta, ami állandóan viszket és ne legyen pl. övsömörje tőle.
Az oltástól még ugyanúgy elkapja a gyermek a himlőt, csak nem lesz olyan durva a betegség lefolyása.
2. oltástól véd hatékonyan a himlő mellékhatásaitól.

Lányom mindkét oltást megkapta, és az oviban már kétszer is volt járvány, de még nem kapta el.
Persze még elkaphatja, nem tudom.
Amúgy én sem kaptam el anno, pedig akkor még oltás sem volt.
Szóval ez lehet genetikus. :D

Az én fiam egy oltást kapott, el is kapta. Volt rajta kb 10 pötty, amik 3 nap alatt le is száradtak, nem viszketett neki, nem volt még csak hőemelkedése sem.
Én "örülök" hogy túl van rajta, és úgy hogy szinte észre sem vettük.
(Én gyerekkoromban kórházba kerültem a bárányhimlő miatt, mivel megtámadta a kisagyamat is. Ezt akartam elkerülni a gyerekemnél azzal, hogy csak egy oltást kapott. Jobb ezen a betegségen gyerekként átesni, aztán egy életre védve van. Míg a gyerekorvosunk ugyanezt nem tudta garantálni két oltással sem. Mármint az életre szóló védettséget)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!