6 éves gyermekemnek beadatnám a bárányhimlő elleni védőoltást. Van valami kockázata a neomycin allergia mellett?
Mellékhatásaként enyhe helyi bőrjelenségek, láz jelentkezhetnek.www.baranyhimlo.hu.
forrás : babaszoba.hu
Decemberben adattam be a gyerekeknek. 10 évre ad védettséget, akkor majd ujraoltják őket.
A dokim azt mondta:" Ha egy gyerekközösségben sokan megkapják a bárányhimlő melleni védőoltást, akkor a vírus sokkal jobban tombol, mert ahelyett, hogy folyamatosan gyengülne, ezt nem teszi, hiszaen sokuk ellenálló. Így aztán aki elkapja az súlyos tünetekkel hordja ki. A körzetében 2 gyerek is kórházat járt meg vele: agyhártyagyulladás, vagy tályog esetével..."
Az én lurkóim inkább kaptak egy szurit, főleg ha így el lehet kerülni.
Én is beadattam az enyéimnek. Én 35 évesen estem át rajta, egy hónapig küszködtem, több éjszakát fotelban sírva töltöttem. A férjemtől kaptam el, akinek övsömör formájában jött elő másodszor. Ő is megkínlódott vele rendesen, pedig elég fakít alkat. Azt mondják, akit beoltanak, nem jön elő másodjára övsömörként. Azt is mondta a doktornő, hogyha időközben himlővírussal találkozik a szervezet, az olyan mint egy úrjaoltás.
Azt, hogy a neomycinnel hogy jön össze, nem tudom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!