Valaki gyermekével esett meg, hogy szinte egyik napról a másikra elment a hallása?
Kedves Kérdező,
"BIOPTRON lámpázással és HOMEOPÁTIÁS szerekkel sikerült a lány hallását visszahoznom."
Azokkal biztosan nem, mert ezeknek a módszereknek nincsen gyógyhatása, legfeljebb placebóhatása.
Ha ennek ellenére a gyerek jobban van, azt biztosan nem a bioptron és a homeopátia csinálta, mivel ők ilyet nem tudnak csinálni.
(A homeopátiás szerek _bevallottan_ nem tartalmaznak hatóanyagot: addig hígítják a szert, hogy egyetlen molekulányi hatóanyag sem marad benne; és szerintük a VÍZ EMLÉKEZIK arra, hogy korábban mi volt benne. Ezt nem én találom ki, ezt a homeopátiás "szakemberek" mondják.
A bioptron lámpa pedig egyszerűen síkpolarizált fényt bocsájt ki. a polarizáció síkja természetesen véletlenszerű, nem mondják meg, hogyan kell tartanod, és - gondolom - a lámpára sem rajzolják rá, hogy milyen irányú a polarizációs sík. A kicsit drágább napszemüvegeken keresztül is polarizált fényt látsz, és a vízfelületekről visszaverődő fény egy része is poláros. Semmiféle hatása nincsen az élő szövetekre a fény polarizációjának.)
"Bár a mindent tudó orvos egyből tubust akart betetetni a fülébe, mert az a legegyszerűbb."
Azt viszont nagyon helyesen tetted, hogy nem hagytad egyből megműteni. A műtét elég durva megoldás, ha nincs jelen rosszindulatú daganat, akkor érdemes csak végső megoldásnak tartogatni.
"Nálam már szoptatáskor is csak a homeós bogyók váltak be, semmitől nem lett több tejem amit ajánlottak az orvosok"
Placebóhatás. Ugyanezt a hatást kiválthatod pozitív gondolkodással vagy imádkozással is. Ugyanaz a hatásmechanizmus, és közben nem húznak le a hiszékenység vámszedői.
"De te egész nyugodtan gazdagítsad a gyógyszergyárakat"
Te meg a homeopátiás szerek gyártóit gazdagítod, azzal a két különbséggel, hogy
- a gyógyszergyárakat milliárdokat költenek ebből a pénzből kutatás-fejlesztésre, és
- a gyógyszereknek objektíven (kettős vak kísérlettel) kimutatható gyógyhatása van a placebóhatáson FELÜL,
ezzel szemben
- a homeopaták meg zsebre vágják az egész pénzt, nem költenek kutatás-fejlesztésre, és
- a homeopátiás szereknek nincsen kimutatható gyógyhatása a placebóhatáson felül.
"amiknek több a mellékhatásuk mint a valódi gyógyító erejük"
Csak annak nincsen mellékhatása, aminek fő hatása sincsen. Úgy könnyű mellékhatás-mentes szert készíteni, hogy semmilyen hatása nincs, mert nem csinál semmit a szervezettel.
"Kár, hogy nem tudom neked belinkelni azt a dokumentumfilmet, amit épp elcsíptem a youtube-on"
Kérlek, ne a YouTube-ról tájékozódj mindenféle összeesküvés-elméletből, hanem próbálj némi természettudományos ismertre szert tenni.
"Tájékozódj körültekintőbben"
Én eléggé tájékozott vagyok.
Mérnöki diplomám van, emellett egészségügyi végzettséggel is rendelkezem. Te hogy állsz ezzel?
Kérlek, nézz utána ezeknek:
- placebóhatás
- kettős vak kísérlet
- homeopátia működése (és hatásának vizsgálata kettős vak kísérlettel)
- bioptron lámpa működése (és hatásának vizsgálata kettős vak kísérlettel)
Végezetül még egy megjegyzés, tanács: az jó dolog, hogy szkeptikus vagy, csak éppen
- ha szkeptikus vagy a gyógyszergyárakkal szemben, akkor légy szkeptikus az úgynevezett "alternatív medicinával" szemben is,
- a szkepticizmust ne keverd össze az összeesküvés-elméletekkel,
- tégy szert természettudományos ismeretekre, mert azok hiányában nem fogod tudni megítélni, hogy mi igaz és mi nem, és így bedőlsz azoknak a csalóknak, akik az eszed helyett a szívedre hatnak.
Minden jót kívánok Neked és a gyerekednek.
Kedves Mérnök Úr/Hölgy! (bár nem tudom, miért érezted szükségét annak, hogy ezt közöld) Én idegenforgalmi főiskolát végeztem, de ennek kb. annyi köze van a témához, mint a te mérnöki diplomádnak.
Ez a placebóhatás szoptatáskor úgy érvényesült, hogy akkor még fogalmam sem volt arról, mi a homeopátia. De működött. Ellenben a többi tejserkentőtől. Ott vajon miért nem volt placebóhatás? (mellesleg egy tubus golyócska ára töredéke a többi szerének)
A 4 éves lányom is biztosan nagyon hitt a homeopátiában és a bioptron lámpában, azért jött helyre... Akkor nagyon örülök, hogy a kis szervezete ilyen remekül meggyógyította önmagát.
Én mindenhonnan próbálok információt gyűjteni, még a youtube-ról is, igen. Bár ha semmi alapja nem lett volna annak a filmnek, nem tudom, miért zavart volna bárkit is az, hogy pár millióan megnézik (1-2 ezernek sikerült csak, mielőtt letiltották volna). Talán mert darázsfészekbe nyúltak a készítői? Mert volt benne igazság, ami az átlag gyógyszerfogyasztó embernek eszébe sem jutna? És megpróbálna a film hatására kicsit jobban utánanézni a betegségének, nem vakon elhinni mindent az orvosának és beszedni a tízféle gyógyszert, amit felír neki. És inkább a megelőzésre fordítani mindazt, amit a gyógyszerekbe, amik talán újabb betegségeket generálnak a szervezetében, hogy azokat majd újabb pirulákkal kelljen kezelni.
Igen, a gyógyszergyárak biztosan milliárdokat költenek kutatásokra, fejlesztésekre... Szerintem pedig reklámokra fecsérlik a milliárdokat, hogy lenyomják a torkunkon a termékeiket. És itt bele tudnék menni egy hosszadalmas vitába arról, hogy miért is vagyok ellene a gyógyszerszedésnek ha van más alternatívája is a gyógyulásnak, ami talán kicsit hosszabb, vagy bonyolultabb, mint bedobni egy tabit és kész... De erre nincs időm, se kedvem hozzá, mert nem érdekem, hogy meggyőzzelek. Ha te gyógyszert akarsz szedni a betegségeidre, tedd, nem az én dolgom.
Nem a homeopátia szóvivője vagyok, hanem a természetes gyógymódoké, a régi bevált házi praktikák híve. Engem anyám, a "kuruzsló" kétszer mentett meg a műtéttől és számtalanszor a gyógyszeres kúrától, bár neki inkább anyagi indokai voltak, hogy miért nem szedetett velem semmit, mintsem szkepticizmus.
Úgy gondolom, neked nincs gyereked. A gyerekek megszületése óta látom, mennyi pénzt tud kicsikarni a szülőktől a gyógyszeripar azzal, hogy lelkiismeret furdalást okoznak, miszerint te rossz anya/apa vagy, ha ezt nem adod, ezzel nem oltatod be a gyermekedet. Az idősek kizsebeléséről már nem is beszélek.
Köszönöm, én is minden jót szeretnék a gyerekeimnek és az egész családomnak. Más véleményen vagyunk, és nem tudjuk egymást meggyőzni a saját igazunkról. A kérdés, amit feltettem már nem aktuális, kár vitáznunk tovább.
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!