Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Valaki gyermekével esett meg,...

Valaki gyermekével esett meg, hogy szinte egyik napról a másikra elment a hallása?

Figyelt kérdés
Kb 2 hete vettem észre, hogy mindig többször kell szólni a lányomnak, hogy észrevegye. De azt hittem, csak nem akar odafigyelni. Már ott tartunk, hogy a rendes hangszinemben nem érti, mit mondok neki, csak ha felemelem a hangomat. Tegnap kimosták a fülét, tele volt zsírral, azt mondta az orvos, a zsírdugó szokta ezt az egyik pillanatról a másikra történő süketséget okozni. De nem lett jobb. Ugyanúgy nem hall, mint előtte. Várnom kell még pár napot, aztán visszamenni a dokihoz. Bár azt mondta, nem lát semmit, ami okozhatná ezt a rosszul hallást. Most bioptron lámpázom, hátha segít. Mit tehetek még?
2014. júl. 1. 09:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Betegség nem volt valamikor? A szomszéd kislánynak középfülgyulladása volt, és utána az ment rá a fülére! Az egyikre sajnos siket is lett. De azt nem tudom,hogy folyamatosan romlott a füle, vagy egyik napról a másikra.

Érdemes lenne több dokit is felkeresni!

2014. júl. 1. 10:00
 2/12 A kérdező kommentje:
A szeme volt begyulladva legutóbb.
2014. júl. 1. 10:05
 3/12 A kérdező kommentje:
Minden orvos nyaral, szabin van. Egyet találtam a közelben, falun lakunk. A közeli nagyvárosokban is heteket-hónapokat kell várni időponttal.
2014. júl. 1. 10:06
 4/12 anonim ***** válasza:
Orrmanduláját nézte a doki? Az én fiamnak is rossz a hallása. Mi fül-orr-gégészetre mentünk vele. Az orrmandulája meg van nagyobbodva, éjszaka horkol, olyan folyamatosan, mintha be lenne dugulva az orra és ősz óta 3-4 alkalommal volt begyulladva a füle. Ezeket a tüneteket mind az orrmandula okozza, most a klinikára kell mennünk, mert úgy néz ki, hogy ki fogják venni. A dobhártyája is heges. :( Ismerősömnek is a kislánya úgy jött haza egyik nap az oviból, hogy nem hallott az egyik fülére egyáltalán. Elvitték magán fül-orr-gégészhez, aki nála is azt állapította meg, hogy az orrmandulája akkora, hogy csoda, hogy egyáltalán levegőt kap és hall valamit. 1 héten belül ki is vették neki. Egyébként nekünk is azt tanácsolták, hogy melegítsük a fülét, illetve sokat fújjon lufit. Emellett kapott orrsprayt és Cetirizin cseppet kell szednie esténként.
2014. júl. 1. 10:20
 5/12 A kérdező kommentje:
Nem akarom műttetni. Előbb mindent kipróbálok, ami lehetséges. Fül-orr-gégésznél voltunk. Ő mondta, hogy várjunk még, hátha az átmosás eredményes lesz, ha nem, valószínűleg fülkürthurutja van. Bár éjszakánként ő is horkol. De nagyon sok gyereknél hallom, hogy horkol, mégsem kapkodják ki mindenkinél az orrmandulát. Most lámpázom, adok neki cetirizin cseppet, melegítem az arcüregét. Ha nem lesz javulás jövő hétig, viszem vissza az orvoshoz. Valami ötlete van még valakinek, mit csináljak még?
2014. júl. 1. 10:41
 6/12 anonim ***** válasza:
[link] Én ide vinném a gyereket, igaz Budapest és fizetős de jó. Én se műttetném, nekem kivették horkolás miatt, egy gyötrelem volt, fél év múlva vissza is nőtt, a horkolást meg kinőttem. Nem érte stressz? Van aki kövirózsa-cseppeket használ füldugulásra, van aki fülgyertyára esküszik, nekem az vált be, hogy tévézés közben mindig halkítottam rajta és ezzel edzettem, ha a fülében lenne valami amitől nem hall jól akkor egyensúlyérzéke is kialakulhatna, van ilyen gond? Esetleg egy agyi ct beutaló a gyerekorvostól? Jobbulást a kislányodnak!
2014. júl. 1. 11:03
 7/12 A kérdező kommentje:
Remélem, azért nem annyira komoly az eset. Kövirózsa leveléből cseppentek én is, bár nem látom, hogy javulna tőle. Olvastam, hogy elég gyakori a fülkürt gyulladás ilyen idősen, még egy homeopata orvost felkeresek.
2014. júl. 1. 17:14
 8/12 anonim ***** válasza:

Ne bioptron lámpázzad, mert az áltudományos sarlatánság, átverés, nem csinál semmit, csak polarizált fényt bocsájt ki.

Ha van gyulladás a fülben, és az orvos is javasolja, akkor INFRAlámpázzad.

2014. júl. 18. 17:12
 9/12 anonim ***** válasza:

"még egy homeopata orvost felkeresek."

A homeopátia ugyanolyan áltudományos átverés, mint a Bioptron-lámpa. Nincsen valós gyógyító hatása.

Légy szíves, a gyerekedet valódi gyógyszerekkel és valós gyógyító hatással bíró tterápiákkal kezeld, ne kuruzslással, mert végül a Te butaságod miatt fog megsüketülni.

2014. júl. 18. 17:33
 10/12 A kérdező kommentje:
Az utolsó két válasz írójának (gondolom ugyanaz): BIOPTRON lámpázással és HOMEOPÁTIÁS szerekkel sikerült a lány hallását visszahoznom. Bár a mindent tudó orvos egyből tubust akart betetetni a fülébe, mert az a legegyszerűbb. Nálam már szoptatáskor is csak a homeós bogyók váltak be, semmitől nem lett több tejem amit ajánlottak az orvosok, csak a lányom hasa fájdult meg a sok vacak tejszaporítótól. Sőt vizesedésre és influenza ellen is prímán működnek ezek a homeós szerek. Gyógyszert már igen-igen régen használtunk, maradok a szelídebb gyógymódoknál és a házi praktikáknál. De te egész nyugodtan gazdagítsad a gyógyszergyárakat, szedjed a "gyógy"szereiket (amiknek több a mellékhatásuk mint a valódi gyógyító erejük), oltasd magad mindenféle príma oltóanyaggal, amit évről-évre piacra dobnak anélkül, hogy tudnák, milyen károsodást okoznak egy-két ember szervezetében. Kár, hogy nem tudom neked belinkelni azt a dokumentumfilmet, amit épp elcsíptem a youtube-on, mielőtt a gyógyszergyárak jogászainak nem szúrt szemet, és le nem tiltották... Tájékozódj körültekintőbben, mielőtt mindenkit lehurrogsz, aki másként vélekedik, mint te.
2014. júl. 19. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!