A kötelező védőoltásokon kívül még melyiket adattátok ill. nem adattátok be babátoknak?
A mi orvosunk határozottan ajánlotta a Meningitec elleni védőoltást. Ehhez mi is ragaszkodtunk, hiszen a vérmérgezés, illetve az agyhártya-gyulladás komoly dolog! Emellett még a kullancs ellenit, mert egy örökmozgó család vagyunk, imádunk kirándulni.
A bárányhimlő elleni védőoltással egészen a múlt hétig úgy voltam, hogy minek is adatnám be. Mi is átestünk rajta, nem lett semmi bajunk. Ebben megerősített a védőnő és a gyermekorvos is ezelőtt két évvel. Aztán a múlt héten kaptam egy telefonhívást a védőnőmtől. Elmesélte, hogy az unokája most esett át a himlőn, és éktelen nagy, mély hegek tarkítják az egész testét. A bárányhimlő nem csak a mi időnkben, de még pár évvel ezelőtt is télen jelentkezett, és mondhatni szövődménymentes volt. Most viszont a nyári időszakban terjed, és sokkal agresszívebb, mint ezelőtt. Rögtön hívtam a gyerekorvosunkat. Ő is mondta, hogy kisfiam hajlamosabb a szövődményekre, a maga hófehér bőrével, kék szemével stb. Úgyhogy tegnap meg is kapta az első védőoltást. Ami nálunk még döntő tényező volt, az övsömör. Mert ezt a kínzó, fájdalmas betegséget is csak az kaphatja el, aki volt bárányhimlős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!