Spiropent hurutos vagy száraz köhögésre jó?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy hörgőtágító, de érdemlegeset nem találtam, hogy melyik tipus esetén érdemesebb használni.2014. jún. 10. 08:17
1/4 anonim válasza:
Azt az orvos tudja,hogy mikor érdemes használni,csak orvos irhatja fel,ha fuldoklós, asztmás jellegű a köhögés. Szerintem nem az a lényeg,hogy hurutos vagy száraz,hanem hogy hörgőszükület van,amit oldani kell. Mi kaptuk sima hurutos köhögésre is,hogy jobban kijöjjön a lerakódás,mert sokáig csúnyán köhögött. De száraz köhögés is lehet asztmatikus,olyan is volt a gyermekemnek,de akkor már kúpot kapott. Szóval ezt csak orvos döntheti el.
2/4 anonim válasza:
Fulladós, asztmatikus jellegű köhögésre adunk hörgőtágîtót (Spiropentet jó doki nem ír fel, inkább a korszerűbb Ventolint), ha ez nem elég párásítás mellett, akkor irány a pulmonológia. Ott írhatnak fel esetleg Berodual oldatot inhalátorral, a kúpot csak nagyon végső esetben, sokszor ismételt ventolin-berodual sorozat utàn adnám.
3/4 A kérdező kommentje:
Ventolint? Még felnőttnek sem ajánlott, nem hogy gyereknek. Konkrétan tilos adni, mivel a szívet nagy mértékben károsítja. Tegnap a tüdőgyógyász erőteljesen kifejtette.
2015. febr. 13. 08:27
4/4 anonim válasza:
Jó kis tüdőgyógyász... miért lenne káros?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!