Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Bárányhimlős gyermek anyukája...

Bárányhimlős gyermek anyukája mehet dolgozni újszülöttek közé ha ő már régebben átesett a betegségen?

Figyelt kérdés
2014. jún. 7. 18:34
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem mert a vírust hordozhatja.
2014. jún. 7. 21:18
 2/6 anonim ***** válasza:

Nyugodtan mehetsz ha te már voltál. Amúgy is mehetsz ha az újszülött anyukája is átesett mert a babák ilyenkor 10 hónapos korig védettek.

Ezt a gyerekorvosunk mondta.

2014. jún. 7. 22:24
 3/6 Vilcsianyuja ***** válasza:

Jó nagy marhaságot mondott 2. gyerekorvosa, én voltam gyerekkoromban bárányhimlős, a 4 éves lányom hazahozta, a 2 hónapos, szoptatott ikreim elkapták mindketten.

De a bárányhimlős gyerek anyukája szerintem nem fertőzhet, nyilván ne abban a ruhában menjen dolgozni, amiben a gyerkőcével volt, és mosakodjon meg, de ennyi.

2014. jún. 7. 23:33
 4/6 anonim ***** válasza:
A baranyhimlo áttételesen nem fertőz, tehat mehet.
2014. jún. 8. 05:40
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha te már voltál himlős,akkor elvileg végett vagy,te már nem terjeszted a betegséget. Bár hallani olyat is,hogy többször is elkapták egyesek, szóval ha teheted inkább ne menj,mert azért az újszülöttekre nem lenne jó a betegség. Meg szerintem a gyermeked mellett kéne maradnod,szegény beteg...
2014. jún. 8. 08:56
 6/6 A kérdező kommentje:

Nálunk gyakorlatilag nem tűri a klinika vezetősége, hogy táppénzenre menjen a kisgyermekes szülő, úgyhogy erről szó sem lehet, pláne ha nagyszülő van a közelben, úgyhogy az a variáció fel sem merült, hogyha nem vagyok fertőző otthonmaradhatnék.

Gyakorlatilag a nagyobb gyerekkel voltam anno egyszer otthon táppénzen miután több hónapig volt ízületi gyulladása és a végére akartam járni a betegségnek, mindkettő volt bölcsis, sokat voltak betegek, de édesanyám szegény mindig elvállalta őket.

Mindenkinek nagyon köszönöm a választ!

2014. jún. 8. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!