Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Lázas gyermeket bekell takarni...

Lázas gyermeket bekell takarni vagy sem? Rosszat tettem?

Figyelt kérdés
2 éves kilányom eléggé lázas,tegnap éjjel nagyon felment neki a hője, férjem rohant az ügyeletre másik gyógyszerért,mert a kúp nem vitte le,én meg hirtelen nemtudtam mit csináljak szegénykével. Csak feküdt az ágyon. Levetköztettem pelusra én is levettem a pólóm és hozzábújtam.Biztos nem esett neki rosszul,mert nem szólt semmit. Ugye most miattam nem fázott meg vagy ne adj Isten tüdőgyulladást kapott? Ezen kattogok egész nap. a borogatást elötte próbáltam nem engedte.

2014. jún. 1. 20:04
 1/10 anonim ***** válasza:

Te magad melegítetted, és hát ha nyugodtan aludt, valószínűleg jó volt neki.

Ne aggódj, és jobbulást!

2014. jún. 1. 20:15
 2/10 anonim ***** válasza:
A mi doktornénik mindig azt mondta, hogy takarjuk ki, mert akkor nem dunsztolom és nagyobb felületen adja le a hőt. Jól tetted ne aggódj. Megfázni egy lázas gyerek nem fog.
2014. jún. 1. 20:20
 3/10 A kérdező kommentje:
Az a baj,hogy én fáztam ,így inkább hűtöttem,Ő meg nagyon forró volt. a háta volt a mellkasomnak döntve.
2014. jún. 1. 20:22
 4/10 anonim ***** válasza:
ez miért lenne baj? Egy hűtőfürdővel meg a borogatással is hűtenéd.
2014. jún. 1. 20:25
 5/10 A kérdező kommentje:
de a borogatást nem a tüdejére tenném, a hütőfürdő meg csak kb 15 percig tart,utána felöltöztetem.
2014. jún. 1. 20:28
 6/10 anonim ***** válasza:
borogatást egész testre kell tenni
2014. jún. 1. 20:36
 7/10 anonim ***** válasza:

Bármilyen lázas, egy könnyű plédet, lepedőt akkor is tegyél rá, nincs még 26-28 fok a lakásban.

A borogatással meg többet ártasz, mint használsz, ha csak a homlokára, lábfejére, kezére teszed, hiszen ilyenkor akár még feljebb mehet a láza. A helyes módszer az, ha a teljes testet becsavarod nem hideg, hanem langyos vizes lepedőbe, vagy törölközőbe.

2014. jún. 1. 21:13
 8/10 anonim ***** válasza:

Biztos nem csináltál rosszat.

Nekem is azt mondta a doki,hogy ilyenkor minél kevesebb ruha kell. Ilyenkor én csak egy rugit adok rá és nagyon vékony lepedőszerű anyaggal takarom be, de csak a derekát!

2014. jún. 2. 04:29
 9/10 A kérdező kommentje:
tegnap este óta nem lázas,viszont nagyon sokat alszik,ez normális?
2014. jún. 2. 13:22
 10/10 anonim ***** válasza:

Az alvás normális.

Nem hiszem hogy bármi baja lenn,de egy vékony pléd,vagy pelus nem árt ilyenkor a hátára.

Nyáron 40 fokban lehet csak pelusban ha lázas.

2014. jún. 2. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!