SOS fülprobléma mit tegyek? Olvassátok el kérlek?
Pedig a fülészeten 1 perc alatt ki tudják tiszítani, nemis feltétlenül fülmosással (vannak gyerekbarátabb módszereik is :)
Aminekünk bejött: fül-orr-gégész javaslatára: lehet kapni a patikában fillérekért kis pipettát és paraffin olajat.
Azt csináljuk, hogy a kisfiam (most már lassan 4 éves) odaül mellém, az ölembe hajtja a fejét.
A pipettával veszek az olajos üvegből pár csepp olajat, belecsepegtetem a fülébe, kicsit megmozgatom a kagylót kívülről, hogy bele is menjen a hallójáratába. Így üldögélünk pár percig.
Aztán tiszta papírtörlőt teszek az ölembe több rétegben és megfordítjuk a fejét, hogy az olajos füle legyen most már lefelé és amíg az szépen kifolyik, addig a másik fülébe csöppentek és várunk.
Ha mindkét füléből kifolyt az olaj, akkor máris lehet látni, hogy az szennyezettebb, feloldja a fülzsírt és a maradék olajat és fülzsírt a hagyományos módon fültisztítóval vagy vattapamaccsal a KÜLSŐ (csak KÜLSŐ, nem benyúlkálni!!) részről egyszerűen ki lehet törölni.
A legkisebbeknél is lehet alkalmazni, nem káros az egészségre és tényleg jót tesz. Próbáld ki.
1. vagyok, ez is egy jó cikk, ebben le van írva az olajos módszer is:
Ha jól tudom, akkor a méregdrága fültisztító spray is valami hasonló módon tisztít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!