Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Lázkezelés 18 hós kislányomnál...

Lázkezelés 18 hós kislányomnál? Mit tegyek? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Vasárnap délután belázasodott. Ügyeleten megállapították, hogy piros a torka. Egész éjszaka 38-39 fokos volt a láza. Germicid C-t adtam neki.

Reggelre kutya baja volt. Tegnap este ismét felszökött a láza, elalvás előtt kapott egy kúpot. Éjjel izzott szegény gyermekem, 40 fokos volt a láza. :(( Próbáltam adni neki nurofent, de kiköpi. Kúpot nem mertem,mert még nem telt ez az idő, amikor már adhatok.

Torokkezelésre homeopátiát kap, írtak fel antibiotikumot, de azt eddig nem mertem adni neki.

Most még alszik, de érzem, hogy lement a láza, talán még hőemelkedés sincs.

Tapasztalt anyukák tanácsát várnám, hogy ilyen magas láz esetén mit tegyek? Borogatás, hűtőfürdő? VAgy mit??? Félek, hogy éjjel megint előjön.

2014. ápr. 29. 08:59
 1/10 Jégtánc ***** válasza:
Hűtőfürdő mindenképp ilyen magas láz esetén,majd borogatás.
2014. ápr. 29. 09:03
 2/10 anonim ***** válasza:

Nálunk ami bevált (kisebbik majdnem ennyi idős, mint a tiéd): háromféle hatóanyagú lázcsillapító váltakozva (Panadol Baby, Nurofen és Noraminazopheni kúp), ha nagyon lázas, ahogy a tiéd is, hűtőfürdő mindenképp. Én nem hagynám ilyen magasan a lázát, ha többféle lázcsillapítót használsz, kisebb időközönként is adhatod. Ha ilyen lázas, annak oka van, biztosan beadom ilyenkor az antibiotikumot. Nálunk mandulagyulladás volt legutóbb az ok magas láznál.

Saját gyerekorvos látta már, vagy csak az ügyelet?

2014. ápr. 29. 09:05
 3/10 anonim ***** válasza:

En is 3 fele kzpot adtam neki 3-4 orankent valtva es borogattam. 37-38 kozott volt igy is a laza de nem 39.

Meg szerintem torokgyulladasra nem homeopatiat kellene hasznalni. De ezt csak mellekesen jegyzem meg. En tuti nem azt adnam neki,

2014. ápr. 29. 09:06
 4/10 A kérdező kommentje:

Persze, látta a gyermekorvosunk.

Most olvasok utána az antibiotikumnak, és amit felírtak, nem is adható 3 év alatt. :(

Ma visszamegyünk a dokihoz.

Azt nem értem, hogy miért csak éjjel lesz lázas??? Mindenképpen elhagyom a homeópátiát és erősebb gyógyszert iratok fel neki.

2014. ápr. 29. 09:11
 5/10 A kérdező kommentje:
A szirupokkal az a baj, hogy kiköpi. Amit nem is csodálok, mert tömény édes szar az egész, és marja a torkát. :( Lehet kapni ízetlen lázcsillapító szirupot? VAgy esetleg más hatóanyag tartalmú kúpot?
2014. ápr. 29. 09:14
 6/10 anonim ***** válasza:
A germicid szerintem már nem elég egy másfél évesnek.Kérdezd meg hogy mexalen kúpot kaphat-e,az nagyon jó.És ha felírják az antibiotikumot,akkor add neki.Nem neked van orvosi diplomád hanem a dokinak.
2014. ápr. 29. 09:17
 7/10 anonim ***** válasza:

Kúp ügyben kérdezd meg az orvost. Van a Noramidazopheni kúp is, de az receptköteles. Az enyémek nem köpték ki sose a szirupot, nálunk a Nurofen vált be. Próbáld oldalra nyomni a szájában, az működhet.

Mit írtak fel gyógyszert?

2014. ápr. 29. 09:17
 8/10 A kérdező kommentje:

Honnan tudod, hogy nekem nincs orvosi diplomám?? Egy szóval nem írtam, hogy megkérdőjeleztem az orvos által mondottakat. Ő írta fel a homeopátiát. És azt mondta, hogy csak akkor adjam neki az antibiotikumot, ha nagyon muszáj. Na, most érzem úgy, hogy muszáj.

Köszönöm a további tanácsod, megfogadom őket.

2014. ápr. 29. 09:24
 9/10 anonim ***** válasza:
Azt nem írtad,csak ezt: "írtak fel antibiotikumot, de azt eddig nem mertem adni neki. " ebből én azt szűrtem le,hogy adni kellene neki,de te nem adod.Ha meg orvosi diplomád lenne gondolom nem itt kérdeznél :) na de mindegy nem kötekszem,gyógyuljon meg hamar,az a lényeg :)
2014. ápr. 29. 09:52
 10/10 anonim ***** válasza:

Mi is a mexalen kupot vettuk meg 15 hosomnak de mar a 250mg-osat. A 125 semmit nem ert.

De az egyik legjobb kup. A nurofen is jo kupban. A szuszpenziok lazra nekunk semmit nem hasznaltak.

Es a homeopatiat en elhagynam tenyleg torokgyulladasra. Rendes gyogyszert adj neki. :-)

2014. ápr. 29. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!