Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » 9honapos fiam tüsszög és...

9honapos fiam tüsszög és folyik az orra. Most először beteg igy nem tudom mit adjak neki, vagy mit csináljak?

Figyelt kérdés
Vigyem orvoshoz? Ott még valamit összeszed! Tanácsadásra vigyem az orvoshoz? De ott meg egészséges babák vannak, nem akarom hogy elkapják. Ti mit csinálnátok, mit adjak neki hogy elmuljon... Zavarja nagyon szegénykémet...
2014. ápr. 7. 08:11
 1/9 anonim ***** válasza:
Vidd orvoshoz. Gondolod, mikor havonta vitted egészséges tanácsadásra akkor előtte kifertőtlenítették a várót és a rendelőt?! Nem fog már több mindent ott el kapni ne aggódj. Hívd fel a dokit mikor vidd be, rendelés végén, tanácsadás végén-elején. Majd ő megmondja. Ha lázas értelem szerűen lázcsillapító kell (Nurofen, Germicid, MExalen, Algoflex baba, Paandol baby vagy amit használtok) A megfázásra pedig majd ír a doki valamit, vagy le mész a a patikába és kérsz valamit, vagy vársz, vagy keresel valami homeos cuccot. Én tuti dokihoz vinném az a biztos. (aztán még mindig eldönthetem adom e neki a felírt gyógyszert vagy csak sima c-vitaminnal kúrálom)
2014. ápr. 7. 08:26
 2/9 anonim ***** válasza:

2 gyerekem van..párszor már átéltem ezt, sőt most is mind a kettőnek folyik az orra! :)

Én sterimarral beszoktam fújni az orrukat, és utána orrszívózom, és naponta 3x cseppentek Nasivin orrcseppel.Lehet kapni 1 éves alatti gyereknek is.1-1 csepp mind két orrlyukba.Plusz napi 3x 10 csepp Cebion a D vitamin mellé.

3-4 nap és kutya bajuk általában.

Ha lázuk is van, akkor adok nekik Nurofen szuszpenziót is.

Szerintem ne vidd orvoshoz, mert tényleg csak pluszba elkap valami, és ha tényleg csak ennyi a baja, akkor az orvos nem is ír fel semmit, meg minek feleslegesen gyógyszerezni?

2014. ápr. 7. 08:32
 3/9 anonim ***** válasza:

Én mindig elviszem. Nálunk is volt ilyen, hogy csak tüsszögött, folyt az orra, s kiderült fülgyulladása van.

Sosem tudni mi baja, hisz nem vagyun orvosok.

Inkább az mondja meg mit adjunk neki, mint hogy itthon próbáljuk meg kezelni, s csak ellhúzódik, lassan nehezen gyógyul ki.

Azért axrendelőben nem kap el olyan könnyen valamit a gyerek.

Ha beteg az egyik gyermekem, viszem az egészséget is, mert nincs kire hagyni, és sosem lett beteg, ne szedett össze ott semmit, sőt, a gyerekeket itthon sem kapják el egymastól mindig, pedig együtt vannak non stop.

Sőt én a picit viszem magammal felnőtt rendelőbe is.

2014. ápr. 7. 09:01
 4/9 anonim ***** válasza:
5 hónapos korában kapott el ilyet a fiam, én felhívtam az orvost, le sem kellett vinni. Lázat kell csillapítani 38 fok fölött, sterimart és nasivint javasolt. Ha szoptatsz, szoptasd sokat.
2014. ápr. 7. 09:57
 5/9 anonim ***** válasza:

Az fiamnak most van középfül gyulladása. Egy csomó mindent elolvastam a neten ezzel kapcoslatban. És mindenhol azt írják, h sima nátha is ha 2-3 napon belül nem múlik el,el kell vinni orvoshoz, mert annak a visszamaradása is lehet a fülgyulladás. Én sem vittem eddig náthával, kikúráltuk itthon. Mostantól el fogom vinni!!!!

Csepegtess az orrába és szívd ki orrszívóval napi 3-szor.

2014. ápr. 7. 09:57
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Holnap lesz tanácsadás majd akkor felhivom a dokit. Még csak tegnap kezdődött. Sterimar-om van fujom neki, hát az orszivás két emberes lesz. Eszméletlen mód rug vág közben. Nem szoptatok már. De attól higy szivon az orrát attól el fog mulni? Valami vitamint vagy mit szoktak ilyenkor adni? Holnap mondjuk meg tudom a dokitol de jol jönnek az anyai tanácsok kinek mi jött be...
2014. ápr. 7. 11:03
 7/9 anonim ***** válasza:

Már írtam.

Napi 3x10 csepp CEBION.Ez C vitamin.Ha a gyerekeim nem is betegek, akkor is adok neki napi 10 cseppet.

2014. ápr. 7. 11:21
 8/9 anonim ***** válasza:

Egészséges rendelésre ne vidd, mert oda egészséges babák mennek, a tiéd meg most beteg.

Betegre elviheted, de annyira azért nem beteg.

Azt fogják mondani, hogy szívd az orrát orrszívóval, előtt fújj be sterimar orrsprayvel, aztán orsszívózd. Van nasivin babáknak való ha nem kapna nagyon levegőt, azt is használhatod. Cemibion vagy hogy hívják C vitamin, tantum verde sprayt lehet használni már mi is használtuk ennyi idősen napi 2*2 fújás a torkokba.

Ha pár napig nem javul, sőt rosszabb lesz akkor vidd, egyelőre szintem fölösleges, a többiek sokkal betegebbek lesznek akik a váróban vannak.

2014. ápr. 7. 12:33
 9/9 anonim ***** válasza:
az orrszíváshoz bizony le kell fogni, máshogy nem tudod, később majd úgy 1 év múlva már lehet jobban hagyja majd mert már tudja, hogy attól jobb lesz. Az enyém már elég jól hagyja magát, de ő már 22 hós.
2014. ápr. 7. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!