Hogyan vigyem le a lányom lázát?
Figyelt kérdés
Már hetekkel ezelőtt észrevettem, hogy a két és fél éves kislányomnak, akinek mindig 36.5 szokott lenni a hője, felment a hőmérséklete 37-re, de mivel semmi más tünete nem volt, nem aggódtam. Olyan tíz napja elkezdett nagyon köhögni is, meg folyt az orra, láza lett, úgyhogy kapta napokig a köptetőt, meg lázcsillapító szirupot, de csak akkor kezdett el javulni, mikor elkezdtem orrszívó porszívóval szívni az orrát. Köhögés elmúlt, viszont akkor is nagyon nehezen ment le a hője. Tegnap délután már 36.7 volt, megnyugodtam, erre ma reggelre megint hőemelkedése lett, pedig nem köhög, élénk, mintha egészséges lenne. Úgy tűnik, mintha azonnal felszökne a hőmérséklete, amint abbahagyjuk a lázcsillapító szirupot. Szívom továbbra is az orrát, az egyikből még jön is bőven, de ez tán csak nem ok a majdnem lázas állapotra? Most kúpot adok neki, hétfőn már mindenképpen mennem kellene dolgozni, úgyhogy eléggé ideges vagyok. Kap kálciumot, kamilla és hársfavirág teát,c vitamint, mostanra elfogytam az ötletekből. Van valami ötletetek?2014. márc. 29. 10:40
1/7 anonim válasza:
A lányodnak nincs laza, a láz ugyanis 38 foknál kezdődik, csillapítani pedig 38,5 körül szoktak.
2/7 A kérdező kommentje:
Nem írtam, hogy természetesen voltunk dokinál, ő azt mondta, ezeken kívül már csak az antibiotikum maradt, amit egyikünk sem szeretne egyenlőre.
2014. márc. 29. 10:46
3/7 anonim válasza:
Szerintem ha csak hőemelkedése van és a kedélye is jó, ne adj neki lázra semmit. A magasabb hőmérséklet azt jelenti (a láz is), hogy a szervezete, az immunrendszere dolgozik, küzd a betegség ellen. Szívd az orrát, add a nyákoldót, az nem csak a köhögés miatt kell, C-vitamin és tea is jó.
4/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, az a baj, hogy hétfőn bölcsibe kellene küldenem, de ott, ha észreveszik, hogy hőemelkedése van, haza fogják küldeni. Nem érzem normálisnak, hogy hetek óta meg van emelkedve a hőmérséklete.
2014. márc. 29. 10:48
5/7 anonim válasza:
3-as vagyok. Én úgy tudom, ha bakteriális fertőzés van, amire antibiotikum is kell, az mindig együtt jár több napig tartó lázzal (nem hőemelkedéssel). Ha meg nem az van neki, teljesen fölösleges antibiotikumot szedni.
6/7 anonim válasza:
A köhögős vírusok nálunk is 2-3 hétig szoktak tartani. Ma még csak szombat délelőtt van, kúráld tovább, ha már a köhögése elmúlt, kúráld tovább, két nap alatt bőven rendbejöhet.
7/7 anonim válasza:
38 foknál szoktam én is lázcsillapítót adni. Ha nincs más tünete, csak hőemelkedés, szerintem pár napig vitaminokon kívül ne tömd mással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!