Ha papíron ausztriában élünk, de itt járnak iskolában a gyerekek, akkor az oltási kötelezettség hogy alakul? Vagy osztrák állampolgárság kellene ahhoz hogy kikerülhessük?
Figyelt kérdés
nem vitát akarok az oltás pro és kontra csak a jogi része érdekel2014. febr. 28. 22:04
32/35 anonim válasza:
Gyerekem Ausztriában életvitelszerűen tartózkodik (ott is született), de mivel magyar állampolgár, születése után beadattuk neki a BCG-t Magyarországon, mivel ez Mo-on kötelező (hatóságilag, vagyis büntetendő, ha nem kapja meg), Ausztriában viszont már teljesen beszüntették, vagyis még oltóanyaguk sincsen. Igaz, hogy nem kötelező Au-ban az oltás, én a hepatitis kivételével mindet beadattam neki több okból: 1. elhiszem a hivatalos tudományos álláspontot 2. magam is utánajártam a betegségeknek: szórólapok a gyerekorvos rendelőjében és a google. Írd be a keresőbe a betegségeket és kattints a talált képekre. Amikor megláttam a beteg gyerekekről készült fotókat, két dolog jutott eszembe: a középkor szelleme, mintha a középkorból támadnának fel ezek a betegségek és hogy én nem teszem ki a gyerekemet ilyen ocsmány bőr- és egyéb betegségeknek (eltorzult arc stb), még magamat sem tenném ki, nemhogy őt! Másrészt: ha nem oltatom be, akkor megbetegedhet, s ha olyan szerencsés, hogy nem lesz szövődmény és nem hal meg, akkor megbetegíthet felnőttet, terhes anyát, magzatot, többi gyereket. Én ültem már terhesen rendelőben rózsahimlős kisfiúval... Ha beteg lesz, gyógyszert kap, vagyis felesleges mérget (illetve a gyógyszerekben is vannak ám állati eredetű anyagok..), láza lesz stb.. Jobb ez neki, mint az oltás? Egyébként én örültem volna, ha Au-ban is kötelező (és nem csak ajánlott) lenne az oltás: kezdő anyaként iszonyú stressz a döntéshozatal, ha mindenki mást mond, anyukák is egymásnak ellentmondásosat, éppen ahogy itt is. Én nem akarnék laikusként döntést hozni, ebben a kérdésben olyanoknak hiszek, akiknek ez a tudományuk. Egy cikk ezzel kapcsolatban: [link]
33/35 anonim válasza:
"2012 november és 2013 október között Ausztriában 67 kanyarós eset fordult elő.
Magyarországon 1."
Ezt a pechet! Akkor pont a mi óvodánkban volt az az egy beteg?
Nem hiszek ebben az egyben, ugyanis emlékszem amikor tavaly nagy piros betűvel kiírták az ovink ajtajára, hogy kanyarós beteget találtak az oviban, nem hiszem hogy ez az egy gyerek betegedett meg.
34/35 anonim válasza:
Ebből a esetből is látszik, hogy az internet káros is lehet. A sok "birka" elhiszi ezeket az összeesküvés elméleteket és megy a lázadás a rendszer ellen a másik kárára.
35/35 anonim válasza:
Enyém sem fogja megkapni az MMR emlékeztetőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!