Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Nyelvfék felmetszést javasolha...

Nyelvfék felmetszést javasolhat egy Logopédus?

Figyelt kérdés

Teljesen kiakadtam, mikor ma elmentem a logopédus és óvónők nekem szánt fogadóórára!!

Közölte vele a logopédus hogy kisfiam az sz és s betüket összekeveri illetve az R betüt nem tudja kimondani!!

Közölte vigyem el egy fül-orr-gégészhet aki felmetszi a nyelvén a féket!!

Hát mondanom sem kell teljesen kiakadtam ,nem tudtam hogy elküldjem az anyjába ,vagy felálljak és közöljem köszönöm szépen majd átviszem a fiamat egy olyan oviba ahol nem egy logopédus akarja megmondani mit tegyek a fiammal!!

Lehet jót akar ,de hogy mondom el a 5,5 éves fiamnak hogy nyugi csak felmetszik a nyelveden az az izét aztán majd talán ki tudod mondani az R hangot!!

Mert az is mondta pl a védőnő hogy neki is flmetszették és ugyan ugy nem tudta kimondani az R- betűt!

Mind egy kedden elmegyünk és a dokinő eldönti!!!

Kinek volt ilyen kérem irja le hány percig tart stb...

2014. febr. 20. 16:14
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
28%
ja és kösz a lepontozást, igazán megérdemeltem...
2014. febr. 20. 16:39
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

"Egyébként be volt neki tokosodva, ha csak simásn felmetszették volna elvérezhetett volna."

Azért akkor csak igaza volt annak a válaszolónak, akihez most szóltál, nem? Ha nem lett volna ilyen gondja a lányodnak, akkor talán altatni sem kellett volna, nem gondolod? Ha csak simán valakinek felmetszik a nyelvét, akkor nem szokták altatni. A fiamat sem altatták hozzá.

2014. febr. 20. 16:44
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Magyarul nálatok komolyabb volt a probléma, ezért végezték altatásban, de egy átlagos nyelvfékfelmetszéshez nem altatnak. A korábbi válaszomban is ennyit írtam, ez nem hiszem, hogy okoskodás, de nem fogom szó nélkül hagyni, hogy feleslegesen ijesztgeti valaki a kérdezőt.
2014. febr. 20. 16:46
 14/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a sok bunkó és leugató választ!!

Gusztustalan ez az egész oldal most már tényleg!!

Nem nagyon van letapadva neki vagy mit tom én hogy kell mondani, mivel az első gyerekem aki oviba jár és marha furcsa volt hogy egy logopédus mond nekem ilyet!!

A fül orr gégész már mondta tavaly mikor meg volt fázva hogy kicsit enyhe nyelvfékje van !!

Azt mnodta ráérünk, hátha megoldódik magától és tud majd rendesen beszélni ha nem akkor megcsináljuk!!

És ugy néz ki most jött el az ideje ,és igen szerintem más is furcsálja hogy a logopédus mond neki ilyet nem egy orvos!!

És aki normálisan válaszolt annak köszönöm bár nem találtam ilyet közte!!

Terhes is vagyok kissé érzékeny és én is meg vagyok fázva!!

És nem ilyen bunkó válaszokra voltam kíváncsi!!

Mindenkinek ment a piros kéz!!

2014. febr. 20. 16:48
 15/23 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm kedves utolsó!!!

Jól esett, nem tudom miért ilyenek az emberek!!

Megnyugodtam mert több emberrel beszélve azt mondták nem is olyan nagy dolog!!

Csak azt nem tudom hogy fogom lefogni a fiamat és hogy adom elő neki hogy nyugi csak felmetszik a nyelvedet!!

2014. febr. 20. 16:50
 16/23 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem senki nem szólt be. Csak leírta, hogy "normális" esetben nem altatnak. Nyilván a tied nem "sima ügy" volt.

Nem értem, miért húztad fel magad ezen. Tök normális hozzászólás volt, nem volt bántó, nem volt trágár, nem személyeskedett, és nem írt hülyeséget.

2014. febr. 20. 16:51
 17/23 anonim ***** válasza:
82%
Mi vagyunk a bunkók, nem te, aki leugatja a szakembert?
2014. febr. 20. 16:52
 18/23 A kérdező kommentje:
Ismételten köszönöm a normális válaszokat!!
2014. febr. 20. 16:52
 19/23 anonim ***** válasza:
94%

"A fül orr gégész már mondta tavaly mikor meg volt fázva hogy kicsit enyhe nyelvfékje van !!

Azt mnodta ráérünk, hátha megoldódik magától és tud majd rendesen beszélni ha nem akkor megcsináljuk!! "

Tényleg nem kötekedni akarok kérdező, de azt, hogy egy gyerek tud-e normálisan beszélni a nyelve miatt vagy sem, azt egy logopédus el tudja dönteni. És most írtad, hogy mit mondott a fül-orr-gégész. Vagyis, ha magától nem oldódik meg és a nyelve miatt nem tud normálisan beszélni, akkor megcsinálják.

Akkor most mégis mi a problémád? Szakember mondta, hogy ez gondot okoz. Vagyis meg kell csinálni.

És szerintem itt igen is voltak normális válaszok is. De ha neked a normális sem az, meg mindenkit pontozgatsz, akkor kár kérdést kiírni, hanem inkább menj el orvoshoz, mert itt senki nem az. Tehát feljöttél szerintem, hogy levezesd itt a feszültséget, amire meg nem hiszem, hogy vevőnek kéne lennünk!

2014. febr. 20. 16:55
 20/23 anonim ***** válasza:
82%

Ne haragudj, kérdező, de te se vagy különb ezzel a mindenkinek ment a piros kéz dumával. Tiszta dedó, ahogy hisztizel. Én nem azért írtam neked, hogy zöld kezet kapjak bárkitől is, hanem azért, hogy szerencsétlen gyereked ne járjon úgy, mint én.

A kérdésedet feltehetted volna úgy is, hogy csak a vastag betűs kérdést írod ki, és a normál betűs hisztit, amiben a logopédust akartad elküldeni az anyjába (idéztem) kihagyod. Valószínűleg higgadtabb válaszokat kaptál volna. De pontosan ugyanazt csináltad, amiért másokat lepontoztál, úgyhogy kvittek vagytok. Nagyon nagy kár, hogy a kérdéseket nem lehet lepontozni ezen az oldalon.

Én voltam a felnőttként logopédussal szívó, nyugodtan pontozd le mindhárom válaszomat, ha eddig nem tetted, és boldoggá tesz.

További szép napot.

2014. febr. 20. 16:58
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!