1.5 éves fiam cukorbeteg?
Kérem csak az írjon, akinek a gyerekénél cukorbetegséget diagnosztizáltak!
Hogy vették észre, mik voltak a tünetek? (olvastam topicot, tudom, nagyjából mik ezek, konkrét példákra lennék kíváncsi)
Mikor kiderült, mi történt, milyen változást hozott a kicsi életében?
Mit ehet, ihat?
Nálunk a tesóm fiai cukrosak. Ez a betegség mértékétől függ, hogy mit ehet, mennyire szigorú a diéta.
Nyírfacukorral édesít, ha valamit nagyon kell, és vizet isznak. enni hús, zöldség, hal. Egészséges élet. Jókat lehet enni. :)
Milyen változás történt? Nagyon sok egészségtelen ételt, amit eddig ettek el kellett hagyni, pl. csoki, puding, édesség, stb.
Nem gyarapszik annyira jól, csak nagyon lassan. Folyton iszik (eddig sok gyümölcslevet kapott, mert a védőnő mondta, hogy ha nem eszik rendesen, legalább a folyadékkal vigyen be egy kis kalóriát), alvás előtt is kér inni-már vizet adok neki.
Folyton vakarózik, mikor levetkőztetem, már volt gombás is a feneke.
Főleg ez a két tünet aggaszt.
Az igaz, hogy sok tésztát kap, nagyon szereti, a húst nem kívánja. Túrót, joghurtot, kefírt eszik, próbálok hüvelyeseket főzni, hogy valmilyen fehérje jusson a szervezetébe, de a hús csak kéne. Maximum fasírtot hajlandó enni.
Negyedik válaszolónak: nincs elrontva a gyerekem, hogy is írhatsz ilyet??? A vegánokról meg annyit, hogy lehet, hogy a kisgyerek kicsattan az egészségtől, egy fejlődő szervezetnek szüksége van állati fehérjére szerintem. De a szülei dolga, mit adnak neki.
Igen, az acetonos lehelletről is olvastam. Konkrét példákat szerettem volna hallani.
Elvittem orvoshoz, megnézték a cukrát, rendben van. Csak ilyen fajta, sokat iszik. (ja, és pár napja vizet kap, azt is fecseri ugyanúgy, mint a gyümölcslevet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!