Nektek két éves körüli gyermeketeknél melyik köptető vált be?
Igazából köptetöre nincs is nagyon szükség.
Ha valami van a tüdöben azt a gyerek könnyen felköhögi akkor hallod, hogy laza és felszakad neki. Ekkor nem szabad már neki köptetöt adni, kijön magától.
Ha nem köhög fel semmit, az meg azért van mert nincsen lent semmi. Vagy is ott a gyulladás, fertözés de az nem termel semmit, csak irritálja a tüdöt, torkot. Ha ekkor köptetöt kap a gyerek, az fokozza a köhögést, csak rontja a légcsöveket a sok hiába köhögés.
Ha a fertözés vírusos, akkor csak a sok folyadék segít rajta, gyógyszer nincs rá. Ha bakteriálsi(magas lázzal jár), akkor pedig az Antibiotikum, de ezt az orvos írja fel.
Szerintem rengeteg folyadékot adj neki.
Mi próbáltuk a Rhinathiolt, a Sinupertet, fenistil cseppet c-vitaminnal karöltve (utóbbit mindennap kapja csepp formájában), Aerius oldatot, luuf baby balzsamot (2 napja kenem neki éjszakára a hátára, egyenlőre nincs még tapasztalatom róla) és így ennyi.
Eredmény: ugyanúgy köhög, ma viszem a dokihoz 4-re, aki mindig azt mondja, hogy ez teljesen normális, nem tud vele mit kezdeni. Nincs egyéb panasza a lányomnak, plusz semmit nem talál nála.
2,5 éves és bölcsődés.
Igazából az a baj, hogy hiába viszem be egészségesen, amikor a másik 5 gyerek tüdeje kiesik és a zöld takony folyik az orrából.
A közösség sajnos ilyen, csak nem örülnék neki, ha esetleg a köhögésnek szövődménye lenne..
Hozzáteszem, hogy múlthéten antibiotikumot kapott és itthon volt egy hétig, mert tüsző m.gyulladása volt.
Viszont december eleje óta köhög. Hol jobban, hol alig..
És ez szerintem nem igazán jó dolog .. de lehet, hogy egy iszonyatosan túl aggodó anyuka vagyok.. :/
Felső légúti problémái voltak eddig is, de most így öklendezve köhög, hajnalban,vagy reggel. Le van neki rakódva, hallom, meg szívjuk is az orrát, amiből alig jön valami. Egyébként nagy baja nincsen. Ja, meg a szeme alatt be van dagadva, meg váladékozott, arra kapott szemcseppet, már nem váladékos, viszont azért még püffedt.
Fenistil+c nekünk is, meg ez a gyógyszertári köptető, de nem nagyon hozza ki. Azért is kérdeztem, mert akkor kipróbálnám amiket írtok, valamelyiket, hátha beválik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!