Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Mitől hörög a kislányom?

Mitől hörög a kislányom?

Figyelt kérdés

Kislányom 18 hónapos most egy hete köhögött kapott és még jelenleg is adok neki Fluimucil 100, ezt kétszerre kapja meg kevés teába!

A problémám az hogy köhögni köhög ugy értem hurutosan vagyis szakad fel neki a cucc de olyan hörgő hangot ad ki és mikor köhög abbamrad ez normális!!??

Másnak is volt ilyen?

Köszönöm előre is

2014. jan. 18. 22:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Igen, normális, hörög, mert az ACC feloldja a tüdejében a váladékot, attól hörög, de szerencsére ki tudja köhögni. Az én fiamnak (most 1 éves) sajnos már többször volt hörghurutja, amikor abból gyógyult, akkor csinálta ezt. Akkor van probléma, ha folyamatosan hörög, vagy ha sípoló hangot is hallasz hozzá. Gondolom, majd vissza kell menni az orvoshoz kontrollra, biztos meg fogja hallgatni a tüdejét.
2014. jan. 18. 22:07
 2/11 A kérdező kommentje:

Hétfőn voltunk és akkor mondta hogy szerdán kell visszamennünk ,hát istennek nem kellett antibiotikum, de azt mondta tovább a fluimucilt 2x ,meg hörgőtágítót is adhatnék neki Spiropentet én erre mondtam van itthon Ventolin ,azt mondta az is jó ezt szerda óta haszbáljuk !!

Csak az a baj hogy hétfőn kéne már vinnem a fiamat oviba és félek hogy a csajszim megint elkap valamit!!

2014. jan. 18. 22:15
 3/11 anonim ***** válasza:

Attól, hogy a Fluimucilt kell szednie. Mivel Ventolint is kap a kicsid, ebből gondolom, hogy asztmás. Az asztmásoknak nem túl jó a Fluimucil, pontosabban nem mindegyiknek. A mi kisfiunknak sem, és ez onnan derült ki, hogy kórházba kerültünk. A pulmonológián automatikusan ezt adják a gyerekeknek, és a főorvos asszony mondta, hogy majd látjuk, fullad-e tőle. Hörgött, úgyhogy azóta nem adják neki, ha köptető kell.

Esetleg nálatok is előfordulhat ez.

2014. jan. 18. 23:02
 4/11 A kérdező kommentje:

Dehogy asztmás még csak az kéne!!

a fiam kaptA mikor meg volt fázva !!

2014. jan. 18. 23:08
 5/11 anonim ***** válasza:
De ha nem asztmás a kislányod, akkor miért adhatod neki a Ventolint? Hihetetlen némelyik orvos, ezzel a "nem árt az, adja nyugodtan" hozzáállással.
2014. jan. 18. 23:22
 6/11 A kérdező kommentje:
Mert mondta hogy hörgőtágítót kéne adni neki én meg van otthon Ventolin erre a doki az is jó a spiropent helyett
2014. jan. 18. 23:39
 7/11 anonim ***** válasza:

enyém is most esett át hörghuruton és fluimucilt és ventolint kapott rá.

először mi is a löttyöt kaptuk, de a teljes üveg spiropent után is hörgött. a ventolintól 2 nap alatt kitisztult a tüdeje és utána még 3 napig köhécselt, olyan hörghurutosan (se száraz, se hurutos, az a tipikus hörgős fuldoklós).

nem asztmás... :)

egyébként mikor tüdőgyulladásom volt, énis hörgőtágító pipát kaptam, szinte olyan mint a ventolin csak erősebb, szóval ez nem asztma gyógyszer csak arra is ez a jó

2014. jan. 19. 00:55
 8/11 anonim ***** válasza:

Értem és bocsánat.

A mi doktornőnk elég óvatosan bánik a gyógyszerekkel. Spiropentet kapott már a fiam is, a Fluimucilt csak a kórházban, Ambrobenét szokott neki írni. Ventolint csak kimondottan azóta javasolja, mióta allergiás asztmás lett.

2014. jan. 19. 07:11
 9/11 A kérdező kommentje:
Hát ha a lányomnak hörghurutja volt és nem mondta meg tuti feljelentem mulasztásért
2014. jan. 19. 10:09
 10/11 A kérdező kommentje:
De nem volt lázas a lánykám ,meg semmi ,csak egyik napról a másikra elkezdett köhögni és semmi más tünet nem volt!!
2014. jan. 19. 10:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!