Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Okozhat az anyatej folyamatosa...

Okozhat az anyatej folyamatosan születéstől 14 hónapos korig is haspuffadást, szélgörcsöket a babánál valamilyen okból?

Figyelt kérdés
A fiamat mindig is jellemezte a haspuffadás egészen mostanáig, mióta hajnalban szopik csak keveset. Ezelőtt 3-4x is szopott 1 nap. Mióta elvettem tőle, nem kemény a hasa, és nem fáj neki, az éjszakát is szinte átalussza. Eddig azt hittem laktózérzékeny, de nem, már tehéntejet is kap és semmi baja tőle.

2014. jan. 16. 11:04
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Volt, hogy ettem puffasztó ételeket, de elég ritkán. Viszont neki minden nap fájt a pocija, ami leginkább éjjel mutatkozott meg mindig, sokszor vagy 15x is felsírt és durrogtatott..
2014. jan. 16. 11:10
 2/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Jó,hogy feltetted ezt a kérdést,engem is érdekelnének a válaszok.Az én babám 10 hónapos,még mindig sokszor kér tejet,de neki is minden hajnalban problémái vannak a pocakjával,tekereg,ha masszírozom nagyokat pukizik és utána alszik tovább,de kis idő elteltével ugyanez van...

2014. jan. 16. 12:54
 3/11 A kérdező kommentje:
És még szopizik? Vagyis csak anyatejet kap? Mert ha igen, lehet megérne neked is egy próbát lecsökkenteni a szopik számát.. Igaz, az én fiam 15 hónapos, kb 1 hónapja nem hagyom szopizni nappali és esti alvás előtt, azóta minden ok. Reggel felé szopizik csak valamennyit. Ha éjjel fel is ébred, megkeresi a cumisüvegét, iszik és alszik tovább, azelőtt nem így volt. Én hipoallergén tápot adok neki este, délelőtt 1-1,5 dcl tehéntejet, amióta lehagytuk a cicit.
2014. jan. 16. 13:54
 4/11 anonim ***** válasza:

Tejcukor, tejfehérje érzékenység nem lehet? Bàr most olvasom, hogy már kap tehéntejet. Akkor az kilőve.

Azt megkérdezhetem, ha tehéntejet kap miért adsz neki HA tàpszert?

2014. jan. 16. 23:24
 5/11 A kérdező kommentje:
Azért, mert eddig gyanítható volt a tejcukor érzékenység a tünetei alapján. De aztán ahogy elhagytuk a cicizést, vált világossá, hogy mégsem az volt az oka. Ezért, mivel egy egész adag megvan belőle, esténként még azt kapja. A tehéntejet kb. 1 hete kezdtem adni neki, csak reggelente keveset, aztán minden nap picivel többet, hogy szokja. És nem akartam egyből éjjelre beadagolni. :D De lassan szoktatom ahhoz is.
2014. jan. 17. 14:59
 6/11 anonim ***** válasza:
Bocsi,hogy beleszòlok de attòl, hogy a tápszer HA még nem laktòzmentes. Nem lehet, hogy az okozza? Mi spec tápszert kapunk tejfehérje allergia miatt de mint kiderült ebben is van laktòz. Amire érzékeny lett időközben a fiam így kapunk másikat.
2014. jan. 17. 23:51
 7/11 A kérdező kommentje:
Nestlé NAN laktózmentes tápja van.. Nem igazán értek a tápokhoz, azt hittem ez is az.. De nem is ez a lényeg, laktózérzékenység kizárva, tejfehérje allergia is.. Ahogy írtam, azóta szüntek meg szinte teljesen a tünetei, mióta alig szopik és pótolom tehéntejjel. Azt olvastam, a túl édes anyatej okozhat puffadást a babáknál, lehet nálam is ez volt a gond, mert sok édeset megettem meg eszek is. Csak kíváncsi lettem volna, tapasztalt-e valaki hasonlót, h mi lehet a hiba az anyatejben.
2014. jan. 18. 13:36
 8/11 anonim ***** válasza:
Másra esetleg nem allergiás? Nálunk az anyatejjel azért volt gond mert a fiam tejfehérje és tejcukor érzékeny. Bár nàlunk akkor lettek nagyon durvàk a tünetek amikor tehéntejet kapott. Lisztallergia? Milyen gyakran kakil?
2014. jan. 18. 21:23
 9/11 A kérdező kommentje:
Nem tudom a lisztérzékenység milyen tünetekkel jár, van h minden nap kakil, van h 2 naponta, de nem kemény neki.
2014. jan. 20. 12:11
 10/11 Igaz Mariann válasza:
Nem lehet hogy erős a tejleadó reflex és emiatt túl sok levegőt nyel? Nálam pl. tudom hogy ez a baj, jön mintha slagból dőlne, valamit segít a sok böfiztetés (legjobb ha hátradölsz ülésbe és úgy kb. 45 fokos szögbe hason van rajtad a baba) de nekem még kicsi a babám úgy hogy muszáj szoptatnom....én 3 gyerekkel kínlódtam ezt végig, és semmilyen praktika nem segített ezen....
2014. jan. 29. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!