Bárányhimlő elleni oltásról mi a véleményetek? Aki beadatta, lett bármi mellékhatás?
Az orvosunk nem szeretne befolyásolni minket az oltással kapcsolatban, a védőnő szerint jó lenne, ha megkapná. Mindenhol mást olvasok ezzel kapcsolatban, nem tudom, mi lenne a helyes megoldás. Olvastam pár helyen, hogy súlyos mellékhatásai is lehetnek az oltásnak, de most az ismerősi körünkben 2 gyerkőc is intenzíven kötött ki bárányhimlős szövődmények miatt.. Ti hogy döntöttetek?
Jövőre megy oviba a lányom.
Ovikezdés előtt adattam be a kisfiamnak. Szintén olyan indíttatásból, hogy ismeretségi körben volt nagyon súlyos, majdnem tragikus következménye a bárányhimlőnek.
Nálunk semmilyen mellékhatása nem volt az oltásnak, mind a kettőt jól viselte a gyerkőc. Azóta 2 járvány is votl az oviban, mindkettőt megúsztuk, és nem hozta haza a kistesóknak sem. Szeptemberben kezdi a középső gyerek is az ovit, előtte Őt is oltatom.
nálunk a nagy kapott, akkor volt 2 éves, a dokink javasolta, de azt mondta, hogy elég az első oltás belőle, mert ha elkapja mégis a bárányhimlőt, akkor már annyira gyenge formában fog jelentkezni, hogy nem lesz semmi gond
a kicsi még nem kaphatott, mert nem érte még el a megfelelő kort hozzá
a nagy elkapta az oviban, lett a hátán 4 db pörk egyből, nem hólyagosodott, olyan volt, mintha száraz lett volna a bőre és elvakarta volna
semmi egyéb tünet, tök jól viselte, semmi nyoma
a kicsi elkapta tőle, rengeteg hólyaggal, 40 fokos lázzal több napon keresztül, levertséggel, minden létező nyavalyával
nem vakarta a pöttyöket, mégis maradt néhány, mert nagyon mélyek voltak a hólyagok
kapott antibiotikumot is, mert nagyon erősen kijöttek rajta a pöttyök
szóval én az oltás mellett vagyok, látva a saját tapasztalatot
ha a kicsi már nagyobbacska lett volna, őt is beoltattuk volna, így ő előzött be minket
Sajnos ez a bárányhimlő már nem az, ami 25-30 évvel ezelőtt volt. Mutálódott, sokkal többször alakul ki szövődmény, mint régen.
Ezzel az "átviszem a szomszéd bárányhimlős gyerekére, hogy elkapja és túllegyen rajta" elképzeléssel az a baj, hogy ez a vírus már erősebb.
Beoltattam a nagyot (de csak egyet kapott), és a kicsit is be fogom oltatni.
7. vagyok
Még az jutott eszembe, hogy ugyanez a vírus okozza az övsömört is. (varicella)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!