Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Hashimoto-s mamik, nézettetek...

Hashimoto-s mamik, nézettetek a babátoknál ATPO-t?

Figyelt kérdés

Ha igen, mikor? Ha nem, miért nem?

Kicsit tartok attól, hogy örökli. Amúgy csak anyatejes baba, tejcsivel nem mennek át az antitestek, ugye?

2013. dec. 18. 00:38
 1/5 anonim ***** válasza:

Most lehet, hogy hülyeséget írok, de remélem, nem! :-)

Az ATPO a pajzsmirigy autoimmun betegségét jelzi, de csak jelzi, nem ő a mumus! Ez nem olyan, mintha pl. influenzásan szoptatnál!

És maga a hashimoto nem öröklődik, viszont a pajzsmirigy-betegségekre való hajlam anyai ágon igen!

2013. dec. 18. 01:50
 2/5 A kérdező kommentje:

Én úgy tudtam, hogy az ATPO az maga az antitest, ami a pajzsmirigyet gyilkolja.

De lehet hogy most én írtam hülyeséget :)

A lényeg, hogy a vérünkben van valami, ami a pajzsmirigyre úgy reagál, hogy el kell pusztítani.. vajon ez a valami nem megy át anyatejjel? Vagy már eleve terhességkor.

2013. dec. 18. 03:31
 3/5 anonim ***** válasza:
Elgondolkodtattál! De! Én is hashimotos vagyok /gyerekem még nincs/. Rengeteget olvastam erről akkoriban a neten, amikor ez kiderült. Azt sok helyen olvastam, h a magas ATPO vetélést vagy meddőséget okozhat, de azt sehol, hogy nem lehet szoptatni vele. :-)
2013. dec. 18. 13:24
 4/5 anonim ***** válasza:
A kórházban elméletileg a vérvétellel, amit vesznek, nézik hogy a pajzsmiriggyel minden oké-e és ha valami gáz van, akkor értesítik a gyermekorvost, akihez tartozni fogtok. Én is pm-s vagyok, direkt rákérdeztem a kórházban. Ezt mondták.
2013. dec. 18. 22:08
 5/5 A kérdező kommentje:
Lehet hogy néztek neki pajzsmirigyet, nem tudom mi a protokoll. De ha nézték is, csak a TSH-t, esetleg T3, T4, az ATPO-t kizártnak tartom.
2013. dec. 19. 00:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!