Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan jelentkezik babátoknál...

Hogyan jelentkezik babátoknál a hasfájás?

Figyelt kérdés
Kisbabám 8 hetes. Sajnos tápszeres pótlás szükséges, mert nem elegendő a tejem. Szopik általában 60 grammot két mellből, büfizik nagyot,aztán egyszer csak elvörösödik a kis feje iszonyatosan megfeszíti magát, majd rugdalózni, üvölteni kezd, vigasztalhatlanul sír és bekakil, ez kb 20 percig eltart, van hogy többször is beletrottyant a pelusba. Éhes marad, de alig akarja elfogadni a tápszert annyira megviseli ez a görcs. Amikor kicsit megnyugszik eszik cumisüvegből, de látszik rajta, hogy nagyon kimerült a fájdalomtól, ezért bealszik és alszik két órát is egyhuzamban. Este ugyanilyen tortúra után 4-5 órát is alszik. Megpróbáltam, hogyha csak tápszert (Milumil Peptit) kap akkor is így reagál-e a pocakja. Sajnos igen. Eszik 20 ml-t beindítja a kis emésztését és jön az őrült fájdalom. Papaverines görcsoldót kap és mégis fáj neki. Hasonló helyzetben lévő vagy már ezen túllévő babák anyukái segítenétek? Mi vált be, hogyan tudtatok segíteni babátoknak? Nekem a szívem megszakad érte és ez minden etetésnél így van. Ringatom, simogatom, masszírozom, tornáztatom, de semmi nem segít. Lassan már csak kenyéren, krumplin, rizsen és vízen élek, hogy nehogy az anyatejbe kerüljön olyan ami ezt okozza. Lehet, hogy a tápszer váltja ezt ki?
2013. dec. 11. 15:24
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem nem jó a tápszer :-( Neki másfajta lenne a megfelelő, szerintem kérd ki a gyerekorvos/védőnő tanácsát, azt hiszem a tápszerváltás a megoldás. Vagy nekünk ami bevált (bár anyatejes volt, így is két hónapot fájt a hasa) az a Gripe Water. Csodaszer!!!
2013. dec. 11. 15:30
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Nem tudod, hogy hol lehet Grip Watert kapni? A gyógyszertárban azt mondták, hogy hiánycikk. A neten sem rendelhető.
2013. dec. 11. 15:54
 3/8 anonim ***** válasza:
:-O Nem is tudtam! Drogériákban is lehetett anno kapni, esetleg Angliában van ismerősöd? Mert ott tuti van :-) Vagy esetleg Vatera?
2013. dec. 11. 15:59
 4/8 anonim ***** válasza:

ez az?

[link]

[link]

2013. dec. 11. 16:55
 5/8 A kérdező kommentje:
Igen ez az, de egyiknél sem rendelhető sajnos. Gyorsan regisztráltam a Bio-hoz. Köszönöm, hogy segítesz/nétek, igazán aranyosak vagy/tok!
2013. dec. 11. 18:15
 6/8 anonim ***** válasza:

Találtam a vaterán is, esetleg ott is tudsz rendelni.

1. voltam. :-)

2013. dec. 11. 19:03
 7/8 xStefix ***** válasza:
Ha volt olyan, amíg kizárólag szopott, akkor is így fájt a hasa?
2013. dec. 11. 21:35
 8/8 anonim ***** válasza:

Nekünk semelyik "csodaszer" nem vált be, semmit sem értek sajnos. (Gripe Water, Infacol, Espumisan) Nálunk a kakával nem függött össze a dolog, csak a széllel volt gond, de azzal brutálisan. Egész nap ölben volt, hassal lefele a karomon tartottam. Úgy nem ordított, de aludni sem tudott. Naponta 3-szor fürdettem jó meleg vízben, mert az oldotta a beleiben a gázokat, így kicsit megkönnyebbült tőle. Ő kizárólag anyatejes volt, és éjjel is ülve aludtam vele az ölemben, hogy tudjon aludni. Nálunk 4 hónapos koráig tartott, amikor is bevezettem neki 1 adag gyümit, 1 adag rizspépet és 1 adag tápszert. A többi maradt szopi. Akkor mintha elvágták volna, semmi baja nem volt tovább. Ételekkel kapcsolatban én sok mindent kipróbáltam: kizárólag kenyér csupaszon + víz, később párolt krumpli csirkemellel minden fűszer, hagyma, stb nélkül + víz, és hasonlók, de semmi nem vált be.

Szerintem próbálj meg másik tápszert, hátha segítene, vagy próbáld azt, hogy szopi előtt beteszed egy lavor jó meleg vízbe. Hátha letudja úgy a kakit, aztán letusolod, és jöhet a szopi. Illetve várj még 1,5-2 hónapot, aztán eljön a megváltás a hozzátáplálással. :)

2013. dec. 11. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!