Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Másfél évesemnek kötőhártya-gy...

Másfél évesemnek kötőhártya-gyulladása van. Tegnap este óta kapja a Tobrexet (egyik szemébe 5x1, a másikba 3x1). Hány napig kell adni?

Figyelt kérdés

Azért a hülye kérdés, mert tegnap az ügyeletes orvos nem mondta, a háziorvosunk szabin van. Felhívtam, azt mondta, hogy hétfőn vigyem kontrollra, ha nem lesz rosszabb a szeme.

Nagyon szépen javul, szinte nem is váladékos. Ha ilyen ütemben javul, akkor is csepegtessem hétfőig?

Igaz, hogy a Tobrex egy "lájtos" gyógyszer, de egy rettenet a cseppentés.

2013. dec. 11. 14:20
 1/4 anonim ***** válasza:
Addig add, míg hasznosnak látod. Az egy antibiotikumos csepp. Nekünk erős náthára írta fel a dokinéni, és orrba kellett használni. Nagyon hatásos. Cseppenteni valóban iszonyat.
2013. dec. 11. 14:35
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
A Tobrexet mindenképpen minimum 5 napig kell adni, akkor is, ha, látványos a javulás! Ha előbb abbahagyod, visszatérhet a baj, nekem minden doki, szemész ezt mondta. És mind a két szemébe, mert nagyon könnyen ráhúzódhat a gyulladás.
2013. dec. 11. 18:14
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Miután antibiotikumos csepp, így ne hagyd abba 1-2 nap után. Minimum 5 nap, legutóbb egy hétig kellett csepegtetni a fiamnak. Nekem 1,5 évesen jobban viselte a csepegtetést, mint 4 évesen, akkor leizzadtam minden alkalommal.
2013. dec. 11. 18:19
 4/4 anonim ***** válasza:
Sajnos van vele tapasztalatom. Indításként 5 napig napi 5*1 cseppet írnak a szemészek. Ha nem múlik, akár 10 napig is használhatod, szintén szemésztől tudom. Próbáld neki elmagyarázni, hogy a szemcsepptől csillogni villogni fog a szeme, játszd el neki. Minden cseppentés után néz a szemébe, majd takart el a szemed, és mondogasd, hogy annyira csillog, nem is tudsz oda nézni. Az én fiamnál ez bevált.
2013. dec. 11. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!