Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » 16 honapos kisfiam este lazas...

16 honapos kisfiam este lazas volt, hasmenese volt. Adtam neki kupot 20 orakor, elaludt, de vilagit a homlokan a lazfigyelo matrican a 39 -es. Ebresszem hogy adjak neki Nurofent, vagy fontosabb az alvas? Nagyon aggodom!

Figyelt kérdés
2013. nov. 18. 22:35
 1/9 Ani25 ***** válasza:
42%
Hat ha 8 kor adtal neki kupot akkor elvileg mar hatnia kene es lekene vigye a lazat! Meg varj egy kicsit szerintem orulj hogy alszik, ugyis felkel ha rosszabbul lesz! Borogathatnad a csuklojat meg a kis homlokat! Ha felkel adj neki nurophent hatha segit!
2013. nov. 18. 22:54
 2/9 anonim ***** válasza:
42%
Szerintem hagyd aludni és borogasd a homlokát vizes ruhával. Ha nem csökken, továbbra is magasnak érzed, vagy esetleg még fentebb menne, akkor keltsd és csillapítsd Nurofennel, vagy inkább kúppal megint.
2013. nov. 18. 22:55
 3/9 A kérdező kommentje:
Koszonom!
2013. nov. 18. 23:01
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

39fokos lázat csillapitani kell ,nincs mire várni!

Ha a lázcsillapitó ellenére ilyen magas az nem jó!

Nem tudom mikor adtál neki gyógyszert ,de leghamarabb 6 óra múlva lehet adni ugyan azt,de ezt biztos tudod te is!

Mióta utóljára írtál,lentebb ment a láza??

Mindenképp csillapitsd ha 39 fokos!!!!!

2013. nov. 18. 23:50
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok...az én lányom egyáltalán nem ébred fel ha magas a láza....szóval ne kisérletezz inkább!
2013. nov. 18. 23:51
 6/9 anonim ***** válasza:
Bocsánat az OFF-ért, most van valamilyen hasmenéses-lázas járvány? Kisfiamnak ugyanez a baja, egy napig ment a hasa, tegnap pedig már lázasodott (a hasmenés elmúlt), én nem szoktam megvárni hogy felmenjen 39-re a hője, már 38 foknál kap Nurofent, fel is ébresztem ha kell, félálomban bevette, rögtön visszaaludt, de 2 óra múlva még meleg volt a homloka, nagyon lassan hatott a lázcsillapító. Szerintem ébreszd ha lázas, simán visszaalszanak, főleg ilyenkor...
2013. nov. 19. 08:06
 7/9 A kérdező kommentje:
Igen sajnos jarvany van:(( nagyon nehezen ment le a laza azen kisfiamnak is:( jobbulast!!
2013. nov. 19. 13:22
 8/9 anonim ***** válasza:
Ma még nem volt lázas a fiam (egyébként 17 hónapos), elkezdett melegedni de szerencsére megivott egy csomó szörpöt és jobban lett. Ilyenkor bármit adok neki csak hogy igyon, azzal is el lehet kerülni a lázat. Drukkolok hogy a te fiad is jobban legyen! Ja enni nem akar, kb 2 falatot evett egész nap, egyedül a tápszert issza úgyhogy azt kap. Az orvost felhívtam, azt mondta hogy laktózmentes tápszert érdemes nekik adni ilyenkor, az kevésbé bántja a pocakját.
2013. nov. 19. 13:55
 9/9 anonim ***** válasza:
Ha Nurofent adsz a kicsinek es 2 ora mulva meg ugyanugy lazas es majd valamikor utana megy le a laza, akkor az mar nem a Nurofentol megy le, hanem a szervezete magatol csillapodott. A Nurofen es ugyanugy a kup is max fel ora elteltevel hatni kezd. Ha ez nem kovetkezik be, akkor az adott lazcsillapito nem tudta legyurni a lazat. Nem mindig ugyanaz hat ugyanannal a gyereknel.
2013. nov. 19. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!