Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Mit használtok 3 éveseteknél...

Mit használtok 3 éveseteknél akkor, ha be van dugulva az orra, de nincs mindig váladék?

Figyelt kérdés
Már 3 hete beteg a gyerek,de mivel nincs láza csak 2szer volt hőemelkedése,ezért nem szed antibiotikumot.Be van dugulva az orra ,csak reggel van váladék,de akkor sok és jó sűrű,zöld.Napközben viszont nincs szinte semmi mégsem kap normálisan levegőt,estékről nem is beszélve.Használunk sterimart meg először nasivint használtunk,az nem használt,most valami mást vettem a gyógyszertárba.Vettünk lámpát,de nem engedi,hogy melegítsük neki az orrát.Mondom a dokinak hogy mi van,azt mondja orrcsepp meg orrspray,majd elmúlik.Na de nem javul semmi.Tudnátok ajánlani valamit?Válaszokat előre is köszönöm
2013. nov. 29. 11:27
 1/10 anonim ***** válasza:
Először is ami zöld, az fertőző és vírusos, kezelésre szorul. Sinupret cseppet adj neki napi 3x ez gyógynövényes, recept nélküli. Nasivin baby, ennek fel kellene oldani a dugulást. Bioparox spray, ezt is érdemes beszerezni mert nagyon sokat használ. Homeós, de oldja a váladékot. Lehet orrba, szájba fújni.
2013. nov. 29. 12:31
 2/10 A kérdező kommentje:
Voltunk orvosnál nem is egyszer,de ne adott rá semmit.Köszönöm a választ,utána érdeklődök azoknak,amiket írtál.
2013. nov. 29. 12:33
 3/10 anonim ***** válasza:

Én vettem Nasivin orrsprayt, ami kimondottan gyerekeknek van. Mondjuk a lányom nem bírta, marta a nyálkahártyáját, vérzett is. Szóval nála az nem vált be.

Amúgy Nasonexet használunk, napi 1x este, mert nincs váladék, de nem kap levegőt. De ezt allergológus írta fel, mert nagy valószínűséggel allergiás.

2013. nov. 29. 12:35
 4/10 A kérdező kommentje:
Már én is arra gyanakszom,hogy allergiás valamire.
2013. nov. 29. 12:46
 5/10 anonim ***** válasza:
Az allergiától nem lesz színes az orrváladéka. Fenistil cseppet is adj neki, az is oldja a váladékot, de a sinupret bioparox a legjobb. Dokiváltáson nem gondolkodtál még? Mert a mi orvos ugyanezt csinálta, amíg meg nem untam és nem vittem máshoz. Kellett, mert közölte a doki, hogy hónapok óta félre van kezelve a gyerek és azért beteg folyton. Megkapta a megfelelő kezelést, azóta semmi baja nincs.
2013. nov. 29. 13:19
 6/10 anonim ***** válasza:

Az én 3,5 éves kisfiam sem kapott zöld náthára antibiotikumot.Legutóbb viszont be volt dugulva az orra és nem jött le neki semmi, meg már a mandulája is kicsit piros volt (se hőemelkedés, jó étvágya volt,nem köhögött,tehát nem látszott betegnek) kapott antibiotikumot.És nem is bánom,mert most a csoport 2/3-a hiányzik ugyanilyen okok miatt.És ebből könnyen lett volna mandulagyulladás.

Amit én adtam most amiatt h.lyének néznél,de a hagymaszagolás volt ami bevált.Adtam nasivint,sterimart, sós vizes orrcseppet,calcimuscot, cetirizin cseppet.Megszagolta a kisfiam 2x a hagymát, és 2!! percen belül szólt,hogy tele van az orra.Ezt többször eljátszottuk és megindult neki.Hihetetlen,de a hagymához köthető,mert utána éjszaka kapott az orrán levegőt,amit előtte az orrsprayk miatt nem,pedig erre való.

Az hogy hőemelkedése is volt az más,bújkálhat benne valami.Köhög?

A hagymatea is jó.

2013. nov. 29. 14:04
 7/10 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló! Nem nézlek hülyének,mert én is próbáltam a hagymát,csak nekem nem akarja szagolni.De még próbálkozok vele,mert annak hatásosnak kellene lennie.köszönöm
2013. nov. 29. 14:15
 8/10 anonim ***** válasza:

Zöld,sürü váladék az nem játék!Ott már bakteriáls fertőzésről beszélünk!

Erre nagyon jó az antibiotikumos orspré,Neomisin a neve,doki írja ki!Kérjél ilyet sürgősen,nagyon jó!

Ja igen a hagyma is nagyon jó,ha nem akarja szagolni akkor tedd a déli alvása latt be a szobájába!Vagy még én olyat is szoktam,hogy fürdés közben forró kamillát viszek be a fürdőszobába!

2013. nov. 30. 21:51
 9/10 anonim ***** válasza:
félreírtam Neomicines spré a neve
2013. nov. 30. 21:51
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.Már vetünk bioparox-ot.az is antibiotikumos.Igaz borzalmas a szaga,kisfiam nehezen viseli,de muszáj!Remélem segít.
2013. dec. 1. 08:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!