Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Segítség! Visszatérő középfül-...

Segítség! Visszatérő középfül-gyulladás?

Figyelt kérdés

Kislányom 9,5 hónapos.1 hónpja szúrták fel először mindkét fülét, a gyerekorvos elfelejtette kezelni a nátháját.Akkor szépen helyrejött.1 hete ismét elkezdett folyni az orra, hőemelkedése volt.Elvittem a gyerekorvoshoz, aki letolt h én mindent túlreagálok, csak meghűlt.Tegnap este belázasodott, hányt, reggel elvittem a fülészet ügyeletre ahol ismét felszúrták mindkét fülét!A bal már pukkdni készült.Volt valaki ebben a helyzetben vagy hasonlóban?Most kap Zinnatot és melegítést javasoltak, infralámpát használhatok neki?Hogyan, meddig?És még egy fontos tényező, tesója 3,5 éves, most kezdte az ovit.

Köszönöm ha válaszoltok,nagyon jól esne!Szép estét!

2013. nov. 24. 21:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
a gyerekem szerencsére sose volt fülfájós... én viszont igen :) bár a felszúrást megúsztam mindig. Nem tudom van-e porszívós orrszívód, de még ha nagyon utálja is a gyerek ha náthás, folyamatosan használd! Legtöbb esetben ez okozza a fülgyulladást, hogy rámegy a fülére a nátha... Én felnőttként magamat sóval szoktam kikúrálni :) Nagymamáink ősi szokása.. zokniba só jó meleg... arra fekszem és várom hogy kifollyon magától :))) be szokott válni... 3. tanács: bátyámék gyerekeinek lett ez megcsinálva: tubus a fülbe kérdezz rá a fül-orr gégésznél. ez egy pici csó amit a napos kórházi fekvéssel betesznek a pici fülébe.. 1 év alatt kidobja a szervezet, folyamatosan tisztul ezáltal a fül. Azóta egyik gyereknek sem volt fülproblémája :)
2013. nov. 24. 21:20
 2/11 anonim ***** válasza:
"pici cső, 1 napos...."
2013. nov. 24. 21:22
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszi!Folyamtosan van szívva az orra!Kedden kell visszamenni, rákérdezek!
2013. nov. 24. 21:26
 4/11 anonim ***** válasza:

nincs mit! meleg sót esetleg még rakhatsz este valahogy a füléhez... hátha hamarabb meggyógyulna szegény, mert tudom mennyire rossz fájdalom ez.. :/ [link]

jobbulást! gyógyuljatok meg! :)

2013. nov. 24. 21:32
 5/11 A kérdező kommentje:
nem tűri a sót :( a közelébe se mehetek a fülének...amit mondjuk meg is értek:( bízok a gyógyszerben és igyekszem napi pár percre elcsípni h lámpázzam. mentek zöld kezek :)
2013. nov. 24. 21:36
 6/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Kislányomnak is most van középfülgyulladása, bár ő már 3,5 éves és nem szúrták fel.

Lehet kapni sapkát, amit valószínű elviselne. Mi is vetttünk, 5 e ft, de nagyon dícsérték, Somi féle gyógysapka, van kis méretbe is. Elvileg használhatsz infralámpát, de csak akkor, ha nem lázas. 1-2 percnél tovább ne infrázd és vigyázz nagyon a szemére.

Hogyhogy felszúrták a fülét? Pláne már 2x? Én amikor rákérdeztem a fülésznél, hogy fel akarja-e szúrni a fülét, teljesen megdöbbent.

Orrcseppet nem írtak fel? Nekem azt mondták a fülészeten, hogy lehorgasztott fejjel szívjam az orrát, csak ezt egy 9,5 hónaposnál nem tudom, hogy tudnád elérni :-(.

Jobbulást!

2013. nov. 24. 22:19
 7/11 anonim ***** válasza:
pedig az jó lenne... de kerestem neked a tubusról is egy kis leírást tudd miről beszéltem az előbb :) [link]
2013. nov. 24. 22:26
 8/11 anonim ***** válasza:

Nekem 3 lányom van, soha egyiknek sem volt fülproblémája, pedig sokat voltak betegek, a kicsi most is örökké az.

Ahogy kezdődik a nátha, én már adom a váladékoldót és az orrsprayt. Váladékoldásnak csak a Fluimucil és az ACC használ, kicsinek a 100-as kiszerelés.

Szerintem ez a titok nyitja. Akivel eddig beszéltem, és fülfájós volt a gyereke, vagy felszakadt, stb, egyikőjük sem adott váladékoldót, vagy csak köptetőt, köhögés csillapítókat. Az nem ugyanaz!

Próbáljátok ki, bár már egy kicsit késő, de hátha többet nem lesz probléma.

2013. nov. 25. 00:12
 9/11 anonim ***** válasza:

A kisfiam nyáron volt sorozatosan beteg középfül-gyulladással, 3szor is nekifutottunk, mindahányszor antibiotikum kúra lett a vége, pár hétig jól volt, aztán kezdődött előlről.

Szerencsére nem kellett felszúrni, de valószínűleg csak azért, mert már tudott beszélni és ahogy elkezdett feszülni, fájni neki, rohantunk a szakrendelőbe.

Ha nem szereti az infralámpát, akkor még a cseresznyemagpárnát ajánlom, azt is lehet melegíteni.

A müllerben vannak szép állatfigurás, színes huzatúak is, hátha bejön...

A 3. után kértem gépi hallásvizsgálatot (nem fáj a kicsinek, számára nem hallható, nem fájdalmas, csak a műszert a hallójáratba teszi (ugyanaz, mint születéskor a hallásvizsgálat).

Szerintem érdemes ezt kérned, hogy a sok gyulladás és felszúrás miatt nehogy halláskárosodása legyen!

Az infralámpa nagyon jó, naponta kétszer használjuk, kb. 60 cm-re legyen a kis fejétől (tehát ne közelről égesse a bőrét!). Fogd ölbe pl. és az asztalra állítsd a lámpát messze tőle, hogy ne tudjon belenyúlni, ne égesse meg vele magát. Nem tudom, miyen teljesítményű a lámpátok, nekünk a gyógyászati segédeszköz boltokban kapható MOMERT van.

Fontos, hogy lámpázás után 1-2 óráig NE menjetek ki a hideg levegőre, ezért érdemes reggel felkelés utánra és este lefekvés előttre időzíteni.

Sós sprayt folyamatosan fújjad az orrába, sokszor porszívózd és ne felejts el az antibiotikum mellé valamilyen probiotikumot adni.

Jobbulást kívánok.

2013. nov. 25. 10:15
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszi!Mindenkinek ment a zöld kezecske!

Tegnap 22:19es: azért szúrták mert nagyon magas volt a láza először több napos tortúra után (4szer nem látták el a gyerekosztályon, mert nem beteg, mindig 39 körüli lázzal vittem be, ezt hosszú lenne leírni.) 41 fokos lázzal került a szakorvoshoz, akkor egyértelmű volt h mielőbbi gyógyulás kell!Most pedig 38-39 közötti lázzal vittem, tegnap reggel rögtön szakorvoshoz, mert a gyerekorvos szerint most sem beteg.. de szombaton már hányt is és a hányás nem evés, meg láz miatt kellett.Ha hamarabb észrevennénk akkor elég lenne az antibiotikum kúra, de már csak akkor jelez ő is és a szervezete is a lázzal mikor már színig van a füle gennyel.Most is már kidudorodott neki :( Orrcseppnek a novorint használjuk, azt mondták jó.

2013. nov. 25. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!