Gyakori hányás, de közben székrekedés 1,5 évesnél. Lehet laktóz intolerancia?
PRóbálj meg laktózmentes tápszert adni neki, ha így nem hány, akkor tényleg az.
Mi voltunk allergológián ilyen gyanúval (híg széklet tünettel), de inkább hasmenés szokott lenni a tünet, valamint hasfájás, görcsölés. Nekünk azt mondta ott a doktornő, hogy akkor minden étkezés után jönnének a tünetek, nemcsak néha.
1. körben szerintem ahogy írtam is próbáld meg a laktózmentes tápszert, de a helyedben elvinném allergiavizsgálatra, hogy lássa szakember (a háziorvosok nagyrészt csak tippelgetnek).
Köszi, igen, épp ez a baj, hogy nem, hogy elküldené a háziorvos a gasztroenterológiára, helyette azt mondja, próbáljunk ki 2-3 hét laktózmentes diétát, és ha nem hány, akkor ez az. Túl vagyunk 2 héten, amikor csak a tápszert cseréltük le, akkor is hányt, csak ritkábban. Most elkezdtük a 100%-os laktózmentest, meglátjuk, mi lesz.
Csak úgy érzem, felesleges köröket futunk, a szorulás nagyon nem vág a képbe. Én sokkal inkább refluxra tippelnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!