Kislányom ma kapja meg a 15 hós oltást, nálatok voltak mellékhatások?
az én kisfiam 16 hónaposan kapta meg, mert egyéb okból halasztani kellett.
a 2,3, hónapos korában kapott oltásoktól csak jól aludt, semmi baja nem volt.
ennél egy óra múlva már a játszótéren kellett vele futkároznom, annyira nem viselte meg:) - ez engem is meglepett.
rá egy héttel 2-3 napig kis hőemelkedése volt, de én azt inkább a fogacskáknak tudtam be, mert 6 bújik egyszerre. sok folyadékot kapott és adtam neki nurofent is.
az oltás után előfordulhat, hogy piros pöttyök jelennek meg a kis arcán, testén. ez normális.
azért szokták javasolni, hogy a 15 hós oltás előtt már kapjon tojást, mert abban is hasonló az allergén, mint a vakcinában, és ha gond van, akkor tudjon róla a doki is.
Igen volt. Ráadásul olyan mellékhatás, ami a köztudatban nincs elterjedve. Több orvoslátogatás és kence után jött rá a bőrgyógyász is, hogy mi a baja, mi okozta a tüneteit. Amikor kiderült a betegség neve, rákerestem a neten... És ott írják is, hogy a 15 hós oltás egyik mellékhatása.
Amúgy egyik oltástól (kötelező, nem kötelező) sem volt semmi mellékhatás sem neki, sem a tesónak.
A tesónak a 15 hóstól sem volt baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!