Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Probiotikum újszülöttnek...

Probiotikum újszülöttnek (antibiotikum miatt)?

Figyelt kérdés
Pár nappal a születés után másfél hétig antibiotikumot kapott a babám. Egyik orvos szerint lehet adni probiotikumot ilyen kicsinek, másik szerint nem. Van valakinek tapasztalata a probiotikumokról pár hetes babánál?

2013. okt. 18. 15:30
 1/7 petera6 ***** válasza:

Én Biogaia-t adok a babámnak. 1 hétig kapott szülés után antibiotikumot, és a hasfájásra is segítség. Az intenzív osztály vezető orvosa mondta, hogy adjak a gyereknek probiotikumot. Igaz nem pont ezt ajánlotta, de amit ajánlott, azt sehol nem lehet kapni :)

Semmilyen látványos hatással nincs a babára. Mármint semmi rossz, érted :)

2013. okt. 18. 16:11
 2/7 anonim ***** válasza:
A normaflore adható én úgy tudom,és az nagyon jó szerintem.
2013. okt. 18. 16:28
 3/7 anonim ***** válasza:
Lehet neki adni, de kérdezd meg a gyerek orvost melyiket javasolja. De igazából az anya tej ami a leginkább segít a baba bélflóráját helyreállítani.
2013. okt. 18. 16:31
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!!!:)

Anyatejes a pici, de szegénynek szerintem hasmenése volt és még kicsit az is van az antibiotikumtól, még ha a doki és a védőszerint nincs is és normális ennyi és ilyen kaki. Meg előtte úgy csavarja a hasát, hogy rossz nézni. Veszünk holnap probiotikumot.

2013. okt. 18. 17:57
 5/7 Judith1021 válasza:
Én Protexin Restore-t adtam neki, 15 adagot (egy kúra időtartama legalább 5 nap, és általában 15 napnál hosszabb alkalmazás nem szükséges). Nem volt egyszerű beadni: le kellett fejnem egy kevés anyatejet, a granulátumot abban elkeverni és kis kanállal odaadni neki. :-)
2013. okt. 19. 23:07
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!:)
2013. okt. 20. 11:49
 7/7 A kérdező kommentje:
Adom a Picinek a Waya-t és szerintem kicsit segít. Este adom és jobbak az éjszakák.
2013. nov. 7. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!