Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Előkét kell már vennem az...

Előkét kell már vennem az újszülöttnek?

Figyelt kérdés
Lehet hogy buta kérdés, de első babám lesz. Nézem a babakelengye listát, amit a védőnő adott, és írja, hogy vegyek 5 db előkét. Az már szoptatáskor is kell? Én úgy gondoltam, hogy ráér jóval később, csak majd ha kanállal próbálom etetni.
2013. okt. 10. 14:28
 1/8 anonim ***** válasza:
Az a hozzátáplálásnál fog csak kelleni.
2013. okt. 10. 14:30
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem kell, ráér hozzátápláláskor.

Bár már láttam olyat, aki a 2-3 hónapos babára is ráadja, hogy a nyála arra folyjon ne a ruhára.

2013. okt. 10. 14:30
 3/8 anonim ***** válasza:

Én nem viszek, mert az első babánál is csak akkor használtam, amikor már nem csak szoptattam.

A kórházban is és otthol is eleinte a textilpelenka a leghasznosabb.

2013. okt. 10. 14:31
 4/8 A kérdező kommentje:
Akkor jól gondoltam. Köszönöm a válaszokat! :)
2013. okt. 10. 14:36
 5/8 anonim ***** válasza:
Végülis, lehet használni, olyat, ami megfogja a baba szájából kifolyó tejet vagy tápszert. Mi erre viszont textilpelust használtunk. Szóval ki lehet bírni a hozzátáplálásig előke nélkül.
2013. okt. 10. 15:09
 6/8 anonim ***** válasza:

Én adtam mindkettőre. A lányom bukós volt, nem akartam midig öltöztetni a fiam nyálzik 2 hónapos kora óta, rá azért adom. De ez nem is előke kifejezetten, mert sokkal kisebb és a babával érintkező fele nem ereszti át a vizet, szóval nem is tudom pontosan, mi a neve :)

Rendes előke előke csak a hozzátáplálásnál kell. (Ha kanállal adsz esetleg pótlést szoptatás mellé, mert nem akarsz cumisüvegezni, akkor viszont tényleg érdemes.

2013. okt. 11. 22:47
 7/8 anonim ***** válasza:
Én vettem rengeteget, meg kaptam is, tápszeres és anyatejes a babám, de sosem kapott előkét, amikor cumisüvegből etettem. A szoptatásnál meg pláne nem. Szerintem, majd amikor már a hozzátáplálás következik akkor lesz rá szükséged.
2013. okt. 12. 07:50
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi! Szerintem a textilpelenka megteszi az elején. Aztán majd meglátjuk :)
2013. okt. 12. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!