Hányós vírus? Folyadékpótlás?
Valószínű, hogy 4 évesem bekapott valamilyen hányós vírust.
Ma reggel öklendezve ébredt és azóta 3x hányt, de szinte vizet.
1x kért inni, kapott 2-3 korty vizet, de rögtön vissza is jött.
Mindenhol azt olvasom , hogy pótolni kell e folyadékot. De így hogyan, ha szinte vissza is jön???
És mivel? Víz, tea??
Remélem, hogy csak a mai napunk lesz ilyen és holnap már benne marad a folyadék és talán 1-2 falat ropi is.
Voltunk ügyeleten. Ott egyszerre azt mondták kórház...
Aztán hazajöttünk, felhívtam a mobilján a gyerekorvosunkat.
Ő azt javasolta, hogy adjak neki hideg cukros vizet/teát 10-15 percenként 2-3 kanállal. Ha ez sem marad benne, akkor irány a kórház. A kúpot ő nem adná és nem is szokta felírni, mert aminek ki kell jönnie, hadd jöjjön ki.
Eddig működik ez a 15 percenkénti hűtött, cukros lötyi adása. Azóta eltelt 3 óra. És még benne van. A kedve is jobb, elevenebb. Igaz a szeme alatt látszik, hogy karikás, de igyekszünk pótolni a folyadékot.
Adok neki normaflore-t is.
Aztán ha mégis rosszabbra fordulna (bár remélem, hogy most már csak javul), akkor irány a kórház. Itt van tőlünk nem messze.
Illetve most mondogatja, hogy eszik valamit.
Mondom neki, hogy pihentetni kell a pocakját.
Tudom, hogy nem kellene "engedni", de lehet mégis jól esne neki pár falat kölesgolyó? Van ropi is, de a golyó mégis könnyedebb... ??
Szerintetek adjak vagy ne?
Bocsi, hogy ilyen kis tanácstalan vagyok. De tényleg 4 év alatt ez az első hányós betegsége....
És gyerek esetében egy kicsit jobban túlparázza az ember, mint nálunk felnőtteknél:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!