2,5 éves fiamnak 8 napja megy a hasa. A doki szerint csak vírus és majd kiürül. Tartott másnak is ilyen sokáig a hasmenés?
Először hasfájásra panaszkodott, majd egy éjszakát végig hányt. Másnap ment a hasa és itt vége lett.
Erre rá 3 napra megint hányt kétszer és azóta megy a hasa vizes és nagyon híg a széklet. Napi 3-12-ig is terjed a gyakoriság, változó.
Előtte fáj a hasa, utána nem.
Ez tényleg csak vírus lehet? Más is járt így? 8 nap nagyon sok és egyáltalán nem látom a végét. Talán kevesebbek az adagok, a színe is világosodik és kicsit mintha kevésbé lenne vizes, inkább krémes.
Az orvosunk nem tartja indokoltnak a székletvizsgálatot.
Láza nincs és nem is volt, kedve jó, eszik, iszik ( sokat), igyekszem diétáztatni is.
Igyekszel diétáztatni vagy diétáztatod is?
Mert nem mindegy!
Ha nincs rendes diéta, akkor nem fog megállani a hasmenés.
Szigorúan csak keksz, ropi, párolt rizs, főtt krumpli és sok folyadék és tejet, tejterméket ilyenkor tilos adni, mert az fokozza a hasmenést! És persze probiotikum, ha Normaflore-t kap, akkor abból nyugodtan ilyenkor 2 ampullával is lehet.
De ha megy a diéta és semmi olyat nem kap, ami mellett nem kéne ilyen hasmenés, akkor pedig 8 napos hasmenés mellé már igencsak ajánlott lenne a székletvizsgálat. Egy vírusos hasmenés is, ha gyengébb is az illető immunrendszere, nem tud úgy harcolni a vírusok ellen, akkor is át kell mennie 1 hét alatt.
Koszi a valaszokat!
A dieta nem volt teljesen betartva,az orvosunk azt mondta h nem kell olyan szigoruan betartani,napi egy joghurtot ehet mert napi negyet szokott enni ed imadja.De akkor itt rontottuk el?
Ma vettem neki smectat,sokat olvastam rola es akkor mehet a multivitamin?A doki leallitott rola minket,hogy az csak taptalaj.
Teljesen tanacstalan vagyok,de holnap kerem a szekletvizsgalatot is!
Köszi!
Ma csak kétszer volt bilin, krémes volt a kaki is. Lehet, hogy a Smectától.
A diéta szigorodott, de szerintük ehet natúr joghurtot, kefirt és sonkát meg zsírszegény sajtot is. Ezeket nem mertem neki adni inkább.
Egész nap elvolt a puffasztott rizsen, vettem neki szemes puffasztott rizst is, mert szeret csipegetni, ebből is találtam natúrt, babapiskótát, több alakút és állatos háztartási kekszet. Nem is kért semmi mást, ezek tetszettek neki. Közben ugye smecta, probiotikum és ásványvíz.
Székletmintát meg adtunk le az antsz-be. Nagyon várom az eredményt!
Az eredmény majd a háziorvosunkhoz érkezik, ma telefonáltam, de még nem volt náluk. Az antsz meg nem ad telefonon tájékoztatást az eredményről. Csütörtök óta egyszer sem ment a hasa (: A smectát nem eszi már, diéta még marad csak sovány dolgokat adok neki, de nagyon figyelek mit eszik. Probiotikumot még jövőhéten adok neki.
Köszi a válaszokat! Tegnap volt bölcsiben az orvos beleegyezésével és mára meg tiszta takony. De inkább ez, mint a hányós-fosós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!