Ti mit tennétek a helyemben? Visszavinnétek az orvoshoz?
17 hónapos lányom ma belázasodott (38,5) elmentünk a délutáni rendelésre. Ott 24 gyerket számoltam össze, az orvosunk átlagban 10-15 percet van egy-egy gyerekkel. 1 óra után (és -4 előttünk várakozóval) feladtam.. Ez azért van, mert a másik orvos szabadságon van. Szóval holnap is ez lesz. Szerintetek menjek vissza? Ma is volt ott minden, bárányhimlőtől kezdve a hurutos köhögésig.
Komolyan, nem tudom, mit tegyek. A lányom amúgy jókedvű, adok neki Cebiont, Fenistil cseppet, vitamint és jó sok folyadékot. De most mértem, még mindig lázas. Ha ott várok 3-4 órát tuti összeszed még valami mást is. Teljesen tanácstalan vagyok, és még a hétvége is jön..
Nem kell ügyelet, nem fognak kimenni, ha "csak" 38,5 fokos láz a tünet, és mellette semmi más. Nekem pld. anno mindig a számba rágta a védőnő, hogy a gyereket "csak" lázzal ne vigyem, csak ha társul hozzá bármi más tünet, pld. hányás, hasmenés, köhögés, torokfájás, bármi...
De mivel jön a hétvége, és Murpy törvénye szerint mindig hétvégén jön valami... lehet hogy megmutatnám a dokinak, a rendelési idő legelején odamennék vagy a legvégére, mikor már szinte senki sincs.
Én nem vinném vissza, viszont ajánlom ezt a két kérdést, én tettem fel pár napja, sok jó tanácsot kaptam...
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
2. vagyok. Nekem is volt párszor a lányom így, hogy csak lázas volt (néha 39 - 39,5-ig is felment, hónaljban mérve), viszont semmi más tünete se volt, jókedvű volt, evett-ivott. Nagyon ideges voltam mindig, főleg ha eszembe jutott a védőnő, hogy ezzel ne vigyem dokihoz. Egyszer mégis elvittem a láz 2. napján, a dr. nő (aki egyébként nagyon kedves és normális) felhúzott szemöldökkel nézett rám, hogy "nincs otthon lázcsillapító?" Akkor nagyon felháborodtam ezen.. mert sose bocsátaná meg az ember magának, ha mégis valami komolyabb bajt megelőzhettünk volna ugye..
Na ezt a húgomékkal is párszor eljátszottuk már, hívott tiszta idegbajosan, hogy mit csináljon, lázas a gyerek... Csillapítsd a lázat, igyon sokat és figyeld, van-e bármi más furcsa tünet. Így húztuk le az első 2x4 évet a gyermekeinkkel. Nehéz volt... :)
Tényleg figyelgesd, adj neki sokat inni és a két link, amit az előző válaszoló belinkelt, nagyon hasznos :) Jobbulást Nektek!
Nekem két gyerekem van, a nagyobbik ovis, láttam már ezt-azt, szóval nem pánikolok elsőre, de igen, hétvége előtt 38,5-tel leugranék az orvoshoz.
Rengetegen kezdik hétfőn az ovit, és mindenkinek kell orvosi igazolás, ezért is lehetnek sokan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!