39 éves vagyok, hány % esélyem van hogy egésszéges babám lesz! Ha teherbe esek?
Bátorságot! Ha egészségesen élsz és vigyázol néhány fontos dologra, nagyon nagy az esélyed, hogy egészséges legyen a gyermeketek.
Engedj meg egypár tanácsot.
-Kerüljétek azt, hogy tüszőrepedés után termékenyülj meg, mert addigra kiöregedhet a petesejted, és ez növelné a rendellenesség kockázatát. (Olvassátok Czeizel könyvét!)
-Megtermékenyítéskor jó, ha a férfi ondója friss (vagyis ne legyen több, mint 2-3 nap eltelve, az utolsó magömlésétől)
- [link]
http://www.youtube.com/watch?v=aJj0LCtBldQ
- [link]
-Ami nagyon fontos: rendszeresen imádkozz a Boldogasszonyhoz a megfoganásért és a lelkileg-testileg egészséges gyermeketekért.
-Ne foglalkozzatok negatív, romboló dolgokkal! Kerüljétek a negatív ismerősöket/rokonokat s minden "vészmadárt"! Ne nézzétek a tévében a negatív filmeket, műsorokat, lehetőleg a híreket sem! Hallgassatok jó, pozitív zenét!
Nem értem azokat a válaszolókat, akik "nem szülnének már ebben a korban", meg "unoka-gyerek"...
Ha valakinek nem adatott meg, hogy huszonévesen szüljön, ha 30 felett találja meg azt a társat, akivel gyereket is vállalna, miért ne szülhetne 40 évesen is akár? Csak azért, mert az ő élete úgy alakult, miért kellene lemondania az anyaságról?
Kedves kérdező, ha te tényleg szeretnél gyereket, akkor vágjál bele bátran. Manapság már annyiféle vizsgálat létezik, hogy ha gond van, az elég hamar kiderül. De ne legyen!
Úgy látom erőteljesen biztatnak a kibicek a gyerekvállalásra a Te korodban. Végül is Neked kell majd döntened! Ha rosszul döntesz, évekig, vagy sohasem fogod feldolgozni a lelki gyötrelmet!! Sajnos a családban történt
szomorú kifejlettel történt eset, ami után azt mondom NEEEEE!!
gratulálok!
Én egyébként 37 és 42 évesen szültem. Mindkét gyermekem teljesen egészséges hál'istennek. És én egy olyan országban szültem, ahol a terhesgondozás abból állt, hogy havonta ultrahangon megnéztek.
Attól függ kivel kefélsz ! Ha az is egészséges akkor ok.
És igyekezz mert ilyen korban már nem vagy épp kapós feleségnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!