Elektromos szúnyogriasztót készültem venni, de azt írják ebben a cikkben, hogy veszélyes. Vajon mindegyik? Ti mit használtok nyugodtan?
2013. júl. 15. 21:47
1/7 anonim válasza:
Szúnyoghálót használunk.
Nyaraláshoz-egyszer-egyszer nem gond, de napi szinten egész nyáron nem jó.
2/7 anonim válasza:
Mi is szúnyog hálót használunk és légycsapót. Kizárt, hogy bármilyen vegyszert használjak a gyerek szobájában, vagy a lakásban. Ami a bogarak idegrendszerére hat (összes szúnyog és bogár irtó) az ugyan olyan ártalmas az ember idegrendszerére is, és egy gyermekére meg főleg. Ezeknek a dobozára rá is van írva, hogy ne tartózkodjunk a szobába mikor a készülék működik, ne lélegezzük be stb. Már csak annyi hiányzik róluk, hogy ne használjuk, mert iszonyat káros. Nem mondom 1-1 éjszaka/alkalommal lehet használni, de huzamosabb ideig, tilos.
3/7 anonim válasza:
Én néha használom, nem minden nap, csak ha hallom hogy támad valamelyik kis r*hadék. Vape-t használok egyébként, a folyadékosat.
4/7 anonim válasza:
Nekem sem jutna eszembe ilyen mérget párologtatni a házban. Szúnyogháló minden olyan ablakra amit nyitni szoktunk, plusz légycsapó. Ha elég széles a párkányod, tégy virágládába muskátlit, citromfüvet, állítólag ezek illatát nem szeretik a szúnyogok. Meg lehet citronella-illóolajat párologtatni, de azt inkább csak kiegészítő "terápiaként", önmagában nem elég hatásos.
5/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Én sem minden éjjelre gondoltam, van szúnyoghálónk,
de valahogy néha-néha bejön a bejárati ajtón egy-egy szúnyog, és most napokig kergetjük a szúnyogot, de nincs meg. Nem konkrétan a gyerekszobába gondoltam, hanem talán a nappaliba,
és akkor ahogy írjátok talán az megoldás lehet, ha elmegyünk itthonról: bekapcsolom, és mikor hazjövünk, jól kiszellőztetek, annyi idő alatt csak elpusztul a szúnyog. Majd elolvasom a dobozon, hány órát kell működnie, hogy hatékony legyen.
Köszönöm a segítséget!
2013. júl. 16. 04:43
6/7 anonim válasza:
30 perc alatt fejti ki a hatását, úgyhogy én is úgy szoktam ha nem alszom be nagyon, hogy azt kivárom utána ki is kapcsolom. Én egyébként nyitott ablaknál szoktam így is használni, de így is hatásos, szerintem odamegy a szunyi a géphez, mert világít, a szobában nem hiszen, hogy olyan tömény a cucc...
7/7 anonim válasza:
Vape-nak van kifejezetten gyerekekre szabott betétje az elektromos eszközhöz. DM-ben kapható
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!