Hol tudnám megkeresni, kideríteni, hogy az MMR-oltás
beadatásának elmulasztása milyen valós büntetéssel,
számonkéréssel jár?
megkérdezhetem miért nem oltatod be? én mondjuk nagyon nem örülnék, ha esetleg egy ilyen szülő miatt lenne bezárva mondjuk az ovi, mert a gyerkőcöd megbetegedett pl kanyarós...
néhány elvakult szülő és paleo orvos miatt robbant ki pár éve ez a tiltakozás
2013. jún. 19. 14:09
12/19 A kérdező kommentje:
Azért, mert úgy ítélem meg, hogy jobb a gyerekemnek, ha nem oltatom be. Az elsőt hosszas huzavona után, engedve a nyomásnak, beoltattam, de nem vagyok meggyőződve róla hogy jól tettem. De ezügyben nem szándékozom vitát nyitni, inkább a kérdésemre válaszolj, ha tudsz, köszi. :)
valaszoltam is az én hugom nem oltatott, most persze nagyon bánja, mert a férje olyan országban dolgozik, ahol járványszerűen megjelenik a betegség, így őket ki sem engedik a férje után....
2013. jún. 19. 14:28
El se tudom hinni,hogy van olyan buta ember, aki nem oltatja be a gyermekét!?Hát meg akarod ölni szegényt??
2013. jún. 19. 15:10
Waldorfba felveszik oltasok nelkul is, iskolaba is, mehet egesz ertettsegiig. :-)
2013. jún. 20. 17:08
16/19 Stavros Blofeld válasza:
Kedves butázó remélem a gyereked már ha van nem lesz meddő, vagy ki tudja még mit okoznak ezek a szarok amiről azt "hiszed" hogy jót tesz a gyereknek. Depopuláció van előirányozva csak szólok. A kamu járványoddal meg ijesztgesd a szomszédokat...
2013. jún. 23. 15:45
Az MMR oltás része a rózsahimlő elleni védőoltás is, ami ugye egyáltalán nem halálos, nem súlyos betegség, csak éppen ha egy terhes nő kapja el, akkor a magzat nagyon súlyos szövődményeket kaphat, a nő el is vetélhet, mert a rózsahimlő vírusa áthatol a méhlepényen.
Kedves Kérdező, remélem gyermeked nem lány, mert ha majd várandósan éli át a rózsahimlőt és döntést kell hoznia, hogy e betegség miatt megtartsa e gyermekét vagy világra hozza, akkor remélem elmondod neki, hogy igazából védve lenne ez ellen a betegség ellen, de te feleslegesnek gondoltad a beadatását!
2013. júl. 25. 14:42
18/19 A kérdező kommentje:
A kérdésre várok válaszokat, értelemszerűen főleg olyanoktól, akik már végigcsinálták a hercehurcát, nem véleményt kértem.
Remélem több millióra büntetnek, a gyerekedet meg karanténba teszik egy időre és megfigyelik és persze megkapja a kötelező védőoltásokat, hogy ne veszélyeztesse embertársait. Bár akik oltva vannak azokat nem veszélyezteti, de egy pár hónapos babát igen, ha csak magában is hordozza pl. a mumpsz tüneteit.
2013. júl. 25. 15:10
Kapcsolódó kérdések: