Milyen betegség tünete lehet a magas láz? Sem köhögés sem orrfolyás, de még csak le sem pirult a kisfiam aki 16. hónapos és mégis 38 feletti a láza amit a kúp is csak ideig-óráig húz le. Az orvos szerint a fogzástól nem lehet ilyen magas a láza.
Ha választani lehet akkor még ez elmegy remélem erről lehet szó mert tényleg semmilyen más tünet nincs csak a láz:(
Köszönöm a választ.
szerintem meg hülyeség h 39 fok alatt nem kell csillapítani, már hogyne kellene??? már bocs de ezt nem tudtam szó nélkül hagyni!
am meg szntem is az amit a többiek mondanak.
Pontosítok. Rosszul fogalmaztam, ezt aláírom.
Egyrészt a láz hatására aktiválódnak a fehérvérsejtek, amik harcolnak a kórokozókkal, tehát mondjuk 38,4 lázat nem kell csillapítani, mivel ez még pozitív (legalábbis 3 hóanpos kor után- rosszul emlékeztem, most visszaolvastam. Nem 1 éves kor volt). Ha a gyermek közben rosszul van, más tünete is van, akkor természetesen muszáj lázat csillapítani. 38,5- től lehet, ártani nem, árt; 39- től pedig kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!