Mik a kiszáradás tünetei?
Gyerekeknél a kiszáradás tünete lehet a száraz száj és nyelv, a könnyek nélküli sírás, a levertség, valamint a bőr szárazsága..ezt a webbetegen találtam. Ezek közül a fiam könnyek nélkül sír (bár nem sokat sírt eddig), nagyon levert. Az orvos látta, de azt mondta hogy a bevitt folyadék és a hányással, illetve hasmenéssel távozó folyadék "rendben van". Viszont szerintem nincs.. sokkal kevesebbet iszik, mint amennyit hány vagy megy a hasa. Rettenetesen bágyadt, sokat alszik. Viszont ha beviszem a kórházba, lehet ott sem csinálnak vele semmit, sőt nincsenek meg a feltételek hogy nyugodtan elkészítsem az ételét, tisztába tegyem és átöltöztessem napi x-szer. Ráadásul én sem vagyok toppon, kezdem én is elkapni, szóval a párom segít. Na ez sem lenne adott a kórházban. Viszont azt nem szeretném kockáztatni hogy kiszáradjon.
Olyanok írjanak akiknek a gyerekünknél ez előfordult, vagy a gyakorlatban látták, mivel a netről én is le tudom szedni a különböző felsorolásokat
Előre is köszi a válaszokat.
a barátnőm bevitte a kislányát és rögtön kaptak infúziót. a ő kislánya iszonyat hosszúakat kezdett aludni, alig bírták felébreszteni. neki is hasmenése volt, neki azt mondta az orvos, hogy nagyon könnyű kiszáradni és az is nagy baj, hogy kiürülnek a sók a szervezeteből. 2 estét voltak bent,harmadnapra hazajöhettek. Az infúziótól hamar jobban lett.
a barátnőm végig bent lehetett a kislányával és ő is elkapta a betegséget, sőt, az egész családjukon végig ment.
Köszi szépen, hogy leírtad nálatok hogyan zajlott. Igazából nem magamat féltem, hanem hogy nem tudom őt ellátni, ma is 2 percnél tovább nem bírtam tartani. A gyerekéért mindent megtesz az ember, mint ahogy te is.
Most evett rizsnyákot és répát, valamint sinlacot, egy ideje nem volt hasmenése, most békésen alszik, jó a légzése, 20 percenként itatom. Remélem nem lesz "mennydörgés" éjszaka, tegnap szó szerint riadtam álmomból hogy vihar van, erre kiderült hogy épp megy a hasa :(
Azokkal a tünetekkel, amiket leírtál - én már bevittem volna! Ne várd meg, míg nagyobb baj lesz!! A kórházban kap infúziót (tehát, csinálnak vele valamit!!!).
"Viszont ha beviszem a kórházba, lehet ott sem csinálnak vele semmit, sőt nincsenek meg a feltételek hogy nyugodtan elkészítsem az ételét, tisztába tegyem és átöltöztessem napi x-szer." - nem Indiába vinnéd a gyermeked, hanem kórházba!
Vidd be, én is azt mondom. Ha bármi olyan dolog van/volt nálunk, amivel először találkoztam szembe és fogalmam se volt, mitévő legyek és pl. 7vége volt, akkor ügyeletre mentünk. Inkább nézzenek rá a gyerekre, nehogy baj legyen. Mondjuk írom azt is, h amikor beteg a gyerek, vagy gyerekek, akkor először háziorvos, /de a miénk nagyon rendes, körültekintő/, és ha továbbra is gond van irány a kórház.
Ami meg a kicsi ápolását illeti: Tudom, velünk édesanyákkal szinte a kutya se törődik, akkor se ha elkapjuk, akkor is a fél rokonság a gyerek körül ugrál, pedig az erőtlen anya nehezen tud segíteni a beteg gyerekének. Viszont. Te felnőtt vagy, szedhetsz antibiotikumot, vehetsz be Algopyrint, használhatsz székletfogó dolgokat...stb. Ezt a kórházban is meg tudod tenni. De igazából ott tudnának megnyugtatni, h mi a helyzet, mit kell tenni stb?
Oké! Ha 2 orvos látta, akkor biztos igazuk van. Engem csak az rémisztett meg, hogy bágyadt + sokat alszik... Ez az a pont amikor már én nem várnék.
Lázas is?
Jobbulást!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!