Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Mik a kiszáradás tünetei?

Mik a kiszáradás tünetei?

Figyelt kérdés

Gyerekeknél a kiszáradás tünete lehet a száraz száj és nyelv, a könnyek nélküli sírás, a levertség, valamint a bőr szárazsága..ezt a webbetegen találtam. Ezek közül a fiam könnyek nélkül sír (bár nem sokat sírt eddig), nagyon levert. Az orvos látta, de azt mondta hogy a bevitt folyadék és a hányással, illetve hasmenéssel távozó folyadék "rendben van". Viszont szerintem nincs.. sokkal kevesebbet iszik, mint amennyit hány vagy megy a hasa. Rettenetesen bágyadt, sokat alszik. Viszont ha beviszem a kórházba, lehet ott sem csinálnak vele semmit, sőt nincsenek meg a feltételek hogy nyugodtan elkészítsem az ételét, tisztába tegyem és átöltöztessem napi x-szer. Ráadásul én sem vagyok toppon, kezdem én is elkapni, szóval a párom segít. Na ez sem lenne adott a kórházban. Viszont azt nem szeretném kockáztatni hogy kiszáradjon.

Olyanok írjanak akiknek a gyerekünknél ez előfordult, vagy a gyakorlatban látták, mivel a netről én is le tudom szedni a különböző felsorolásokat

Előre is köszi a válaszokat.

2012. máj. 23. 19:25
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Pont ma délután hallottam róla, 5 perccel a patika zárás előtt. Felhívtam őket és rákérdeztem, de csak receptre lehet kapni, a mi doktornőnk meg elutazott. Holnap felhívom a helyettesét. Egyébként a patikus elmagyarázta hogy kell csinálni és meg is csináltuk, épp most ette meg..
2012. máj. 23. 21:06
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

a barátnőm bevitte a kislányát és rögtön kaptak infúziót. a ő kislánya iszonyat hosszúakat kezdett aludni, alig bírták felébreszteni. neki is hasmenése volt, neki azt mondta az orvos, hogy nagyon könnyű kiszáradni és az is nagy baj, hogy kiürülnek a sók a szervezeteből. 2 estét voltak bent,harmadnapra hazajöhettek. Az infúziótól hamar jobban lett.

a barátnőm végig bent lehetett a kislányával és ő is elkapta a betegséget, sőt, az egész családjukon végig ment.

2012. máj. 23. 21:09
 13/27 A kérdező kommentje:
Köszi, biztató. Én már megkaptam. A páromnak mondtam hogy megtiltom hogy megkapja tőlünk, pedig nem vagyok egy házisárkány típus - na jó, néha egy kicsit.
2012. máj. 23. 21:10
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a nagyfiam többször volt kiszáradás miatt kórházban, ami szimpla hányással és lázzal sajnos odáig elfajult, hogy muszáj volt bemennünk, bár én nem is gondolkodtam ezen, mert ilyenkor teljesen felborul az elektrolit háztartásuk (remélem jól írtam), tkp. te is látod, hogy mennyi folyadék marad benne, nagyon-nagyon elesett és bágyadt volt a kisfiam ilyenkor, a láza egyre feljebb ment, ugye nem volt mi belülről hidratálja, én ösztönből cselekedtem és valahogy éreztem, hogy na jó, most itt az a pont, hogy vége, nem várok tovább, és irány a kórház. És nagyon jól tettem, mert rögtön infúzióra kötötték, lázcsillapítózták vénásan, tehát ezek olyan dolgok, amit otthon nem tudsz megcsinálni, viszont lehet, hogy antibia is kell vénásan, én azt tanácsolom vidd be, a gyermeked érdekében, én is nagyon káó és fáradt voltam, a földön "aludtam" mellette egy télikabáton, + a férjem is elkapta tőle (a kórházban), egyszer rota húzódott meg a háttérben, egyszer pedig komplex vírusfertőzés: felszúrták mindkét fülét is, mert nem tágított a láza 40 fokról. Augmentin vénásan, na utána az hatott. Veszélyes a kiszáradás, ne várj vele!!
2012. máj. 23. 21:22
 15/27 A kérdező kommentje:

Köszi szépen, hogy leírtad nálatok hogyan zajlott. Igazából nem magamat féltem, hanem hogy nem tudom őt ellátni, ma is 2 percnél tovább nem bírtam tartani. A gyerekéért mindent megtesz az ember, mint ahogy te is.

Most evett rizsnyákot és répát, valamint sinlacot, egy ideje nem volt hasmenése, most békésen alszik, jó a légzése, 20 percenként itatom. Remélem nem lesz "mennydörgés" éjszaka, tegnap szó szerint riadtam álmomból hogy vihar van, erre kiderült hogy épp megy a hasa :(

2012. máj. 23. 21:30
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Jobbulást nektek!!
2012. máj. 23. 21:36
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Azokkal a tünetekkel, amiket leírtál - én már bevittem volna! Ne várd meg, míg nagyobb baj lesz!! A kórházban kap infúziót (tehát, csinálnak vele valamit!!!).

"Viszont ha beviszem a kórházba, lehet ott sem csinálnak vele semmit, sőt nincsenek meg a feltételek hogy nyugodtan elkészítsem az ételét, tisztába tegyem és átöltöztessem napi x-szer." - nem Indiába vinnéd a gyermeked, hanem kórházba!

2012. máj. 23. 22:08
 18/27 A kérdező kommentje:
Kedves Bolyhos. Voltunk már ebben a kórházban. Minden este csótányokkal küzdöttem, a többi problémát nem részletezném. Azért nem vittem még be mert háziorvos is és egy orvos ismerős is azt mondta hogy még nem kell. De nyilván aggódok, nem fogom sokáig feszíteni a húrt. Köszi a választ neked is.
2012. máj. 23. 22:18
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Vidd be, én is azt mondom. Ha bármi olyan dolog van/volt nálunk, amivel először találkoztam szembe és fogalmam se volt, mitévő legyek és pl. 7vége volt, akkor ügyeletre mentünk. Inkább nézzenek rá a gyerekre, nehogy baj legyen. Mondjuk írom azt is, h amikor beteg a gyerek, vagy gyerekek, akkor először háziorvos, /de a miénk nagyon rendes, körültekintő/, és ha továbbra is gond van irány a kórház.

Ami meg a kicsi ápolását illeti: Tudom, velünk édesanyákkal szinte a kutya se törődik, akkor se ha elkapjuk, akkor is a fél rokonság a gyerek körül ugrál, pedig az erőtlen anya nehezen tud segíteni a beteg gyerekének. Viszont. Te felnőtt vagy, szedhetsz antibiotikumot, vehetsz be Algopyrint, használhatsz székletfogó dolgokat...stb. Ezt a kórházban is meg tudod tenni. De igazából ott tudnának megnyugtatni, h mi a helyzet, mit kell tenni stb?

2012. máj. 23. 22:21
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

Oké! Ha 2 orvos látta, akkor biztos igazuk van. Engem csak az rémisztett meg, hogy bágyadt + sokat alszik... Ez az a pont amikor már én nem várnék.

Lázas is?

Jobbulást!!

2012. máj. 23. 22:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!