Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Mitől lehet? A súlya miatt...

Mitől lehet? A súlya miatt nem kap levegőt vagy esetleg születéskor mélyre dugták a szondát leszíváskor és megsérülhetett a tüdeje? Vagy tényleg miattam lett baja?

Figyelt kérdés
Kedden este szültem (4150g 52cm) de elvitték egyből a babát mert nem kap rendesen levegőt. Állítólag félre nyelte a magzatvizet. Aztán azt mondták gyulladásban van, antibiotikum +oxigént kapott. Aztán mondják h valamilyen fertőzés, mert nagyon magas a fehérje száma. aztán az mondták tőlem kapott el valamit a pocakban (és én miért nem voltam tesztelve H pl influenza vagy covid stb)- zöld volt a magzatvíz, a baba valószínűleg nyelt belőle,+a véremből is szülés kozben.Most azt mondják szűk az orra de a szonda átment, délben azt mondták H lehet H a torkában van valami ami miatt kapkodja a levegőt.
tegnap 16:48
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Hat a sulya miatt biztos nem.

Azert talalgatnak, mert meg lehet ok se tudjak biztosan,hogy mi okozza, de a mekoniumos magzatviztol lehet fertozest kapni, az tuti.

Az meg a tudogyulladastol kezdve akarmin at, okozHAT gondot sajnos.

Viszont kap antibiotikumot, kezelik, idoben kiderult!! Ez jo!!

Kitartast kerdezo, minden rendben lesz😊

tegnap 17:00
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Mi ezt nen tudhatjuk, ha az orvosok sem tudják.
tegnap 17:20
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nincs extrém súlya, tuti nem okozza. Ha beteg is lett ne hibáztasd magad, nem kerülhetsz ki minden betegséget. Jobbulást a picinek
tegnap 17:26
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Erről se te se az orvosok nem tehetnek. Nagy baba, gondolom kiírt dátum után (vagy körül) született, ilyenkor nem olyan nagy csoda, hogy belekakil a magzatvízbe. Félrenyelte, ami fertőzést okozott. Kap antibiotikumot és minden rendben lesz.

(Én 4600 grammos babát szültem, neki nem volt semmi ilyen problémája, nem a súllyal függ össze a dolog.)

tegnap 17:40
 5/6 anonim ***** válasza:
88%
Teljesen biztos, hogy a meconiumos magzatvíztől beteg, amit lenyelt. Ez esetben ugyanis fertőzött a magzatvíz.
tegnap 19:21
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Remélem hamar meggyógyul. Jövő héten költözhetek át abba a kórházba ahol ő van.
tegnap 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!