Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Fiúk körülmetélése Budapesten...

Da_ni kérdése:

Fiúk körülmetélése Budapesten hol/hogyan?

Figyelt kérdés

Sziasztok, van két gyerkőcünk (9 és 12 évesek) és szeretnénk őket körülmetéltetni, hogy később ne legyen ezzel gond.

Hol lehet/érdemes Budapesten megcsináltatni ezt, van valakinek ezzel tapasztalata?

jan. 31. 21:30
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
0%
Ha nem egyformák, akkor esetleg túl sokat nézegetnék egymásét, látens homoszexualitás kialakulásához is vezethet. Ha egyformák, akkor nem kíváncsiak, normálisak lesznek.
febr. 21. 18:39
 32/40 anonim ***** válasza:
78%
Hát nem tudom. Nálunk is volt húzogatás, meg fitymaszűkület is, mégsem voltunk sosem kiváncsiak egymáséra. Persze ettől még lehet önnek igaza, de én nem gondolom hogy ez probléma lenne, pláne hogy van korkülönbség is. Szerintem normálisan, diszkréten kezelve ilyesmi veszély nem áll fenn. Pláne hogy 12 évesen az ember szerintem már nem olyan kisgyerek hogy ilyennel annyira foglalkozzon. Például mikor 12 éves voltam, talán pont akkor volt egyik tesómnak szűkülete, és sosem kiváncsiskodtam, de még meg sem említettem. Nálunk ez olyan tabu téma volt. Tudtuk hogy van, de sosem hánytorgattuk fel egymásnak ezeket, mert tudtuk hogy nem illik. Természetesen eszemben sincs önt bírálni, de mi nálunk az ilyesmiből sosem volt ilyen.
febr. 21. 20:08
 33/40 anonim válasza:
54%
Jól teszitek a körülmetélést, sokkal jobb lesz úgy. Budapesten bármelyik gyerekkórházban megcsinálják a szülők kérésére.
febr. 23. 18:58
 34/40 anonim ***** válasza:
13%

33!

Ezt büntetni kéne!

febr. 23. 20:15
 35/40 anonim ***** válasza:
33%

33!

A 12 éves fiúnak SEMMI problémája nincsen! Érted?

Nagyon-nagyon remélem, hogy az orvos nem fogja megcsinálni bemondásra. Hisz orvosi indok NÉLKÜL még büntetendő is lenne!

febr. 23. 20:18
 36/40 anonim ***** válasza:
67%
Ugyan miért lenne büntetendő? Ok nélkül kérésre még a mandulát is kiveszik, ami sokkalta invazívabb beavatkozás mint egy circumcisio. Ne butáskodjunk már. Mellesleg akkor a zsidók sem csinálhatnák, de bizony csinálják úgyhogy erről ennyit. Ettől függetlenül még mindig azt mondom hogy az egészséges fiúnak nem kellene, nem azért mert olyan fontos lenne az a bődarab, hanem mert a műtét maga kellemetlen és neki felesleges lenne. Ettől függetlenül a körülmetélés jobb esetben semmi olyasmit nem távolít el ami miatt kárt szenvedne. Bár ez a módszertől is függ.
febr. 23. 21:37
 37/40 anonim ***** válasza:
100%

Nem érdemes az ilyennel leállni vitatkozni🙈

Amíg nem tapasztal bármiféle kellemetlenséggel járó rendellenességet, amíg nem tudja, nem tapasztalja milyen bőr nélkül lenni az mindvégig fújni fogja az ostobaságát. Persze talán értelmetlen a 12 éves fiút kitenni ennek, de talán nem. Lehet, jelenleg nincs baja de később bármi lehet és -pl aktív szexuális élettel- sokkalta rosszabb lesz a műtétet illetve a gyógyulást végig vinni.

febr. 23. 22:24
 38/40 anonim ***** válasza:
57%
Én csak azt nem értem hogy miért van az hogy egy kis bődarab levágásából egyesek nagy ügyet csinálnak, míg más radikálisabb műtétek felett szemet hunynak. Pl. Volt egy biosz tanárom aki nyíltan elmondta hogy a gyerekeinek minnél előbb kivetette a manduláit a fülgyulladás megelőzése miatt. Aztán a bölcsesség fog kihúzásából sem szoktak nagy ügyet csinálni. Pedig ha józanul véggigondoljuk akkor egy mirigyszövet vagy egy komplett fog amputálása sokkal invazívabb mint a körülmetélés. Ráadásul amint említették már, a körülmetélés mégcsak nem is a teljes fitymát, hanem annak külső részét vágja le, tehát még a fityma abszolút amputálásának sem nevezhető.
febr. 23. 22:43
 39/40 anonim válasza:
93%

Olvasom ezt a kérdést és a rá adott válaszokat és valahogy elég kényelmetlen érzésem támad.

Először is csak annyi derült ki, hogy a kisebbik (9 éves) gyereknek vannak jelenleg problémái, azt gondolom majd az orvos megmondja, hogy mit lehet vele kezdeni, de ilyen esetekben a körülmetélés nem tűnik egy rossz megoldásnak. Az sehol nem volt külön leírva, hogy a nagyobbikkal minden rendben.

A nagyobb gond, hogy egy 12 éves gyerek az nem egy darab hús, annyi idős korában meglepően sok embernek már kialakul valamiféle vélemenye az ilyen dolgokról (akkor is ha a felnőtteknek kényelmesebb azt képzelni, hogy nem), illetve képes arra, hogyha konkrétan látja maga előtt (mert például az öccsének megcsinálják) akkor formál valamiféle véleményt, hogy szeretné-e, ha neki is megcsinálnák. Miután róla van szó azt kellene elsősorban figyelembe venni, hogy ez neki mennyire elfogadható. Lehet, hogy semmiképpen nem akarja és akkor azt kell tiszteletben tartani ha nincs rá ok ami miatt muszáj lenne, de van arra is esély, hogy éppen tetszene neki az ötlet. Az, hogy az interneten felbukkanó mindenfele idegennek mi a vélemenye az egész körülmetélés dologról teljesen irreleváns mert nem róluk kell dönteni. És nem kellene a szülöket ilyen durván letámadni amikor későbbi kellemetlenségektől próbálják megvédeni a gyerekeiket.

febr. 23. 23:00
 40/40 anonim ***** válasza:
48%
Találtál már megfelelő orvost, kérdező ?
márc. 9. 17:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!